18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Na Graničnom prelazu Zvornik uhapšen pedofil iz Srbije

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su tokom vikenda na bh. graničnim prelazima tri osobe za koje je graničnim provjerama utvrđeno da su za njima raspisane potjernice.

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik su prekjuče u 09.40 sati lišili slobode državljanina Srbije, N. M. (1946.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Bern raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „nemoralno ponašanje protiv osobe mlađe od 16 godina“. Građanin Srbije je kontrolisan na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Šepak, a predat je službenicima Sudske policije Suda BiH na daljnje postupanje, javlja Avaz.ba.

Policijski službenici Jedinice granične policije Orašje su, takođe prekjuče uhapsili državljanina BiH, H. S. (1984.) jer je graničnim provjerama ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud Tuzla zbog krivičnog djela „teške tjelesne povrede“. H. S. je kontrolisan na ulazu u BiH na MGP Orašje i predat službenicima Sudske policije Odžak.

Graničari u Bijeljini su isti dan oko 23, 50 sati lišili slobode državljanku BiH, B. E. (1977.), nakon što je graničnim provjerama ustanovljeno da je za njom MUP Zeničko-dobojskog kantona raspisao potragu zbog krivičnog djela „zloupotreba položaja ili ovlasti“. Ona je kontrolisana na ulazu u BiH na MGP Popovi. B. E. je predata službenicima Sudske policije Tuzlanskog kantona.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se