23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Mjestimična poledica i ugaženi snijeg

BANJALUKA – U Republici Srpskoj i FBiH niska jutarnja temperatura i mraz uzrokuju pojavu poledice na dionicama preko mostova, nadvožnjaka, te na prilazu tunelima, a u višim planinskim predjelima i preko prevoja ima poledice i mjestimično zaostalog snijega na kolovozu.
Zbog snježnih nanosa zabranjen je saobraćaj za teretna vozila na putu Bileća-Granični prelaz Deleuša/Vraćenovići prema Nikšiću, a neprohodan je i regionalni put Ulog-Klanci preko prevoja Morine, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Jak vjetar stvara nanose na regionalnom putu na dionici Strojice-Novo Selo. Za kamione sa prikolicom i šlepere preporučuje se upotreba lanaca preko planinskih prevoja Rogoja, na putu Sarajevo-Foča, Tjentišta i Čemernog.

U usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, pa treba biti oprezan na dionicama Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Banjaluka-Teslić, Kneževo-Turbe, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Bratunac-Skelani, te LJubovijski most-Drinjača i Šekovići-Caparde.

Na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica, u mjestu Vrioci, na snazi je obustava saobraćaja zbog radova, a vozila su preusmjerena na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Karanovac-entitetska granica /Ugar/ u mjestu Bočac zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom uz postavljenu signalizaciju.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banja Luka-Doboj Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila duža od osam metara.

U FBiH magla smanjuje vidljivost na pravcima Kupres-Šuica-Tomislavgrad i Visoko-Kakanj.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadžavanja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se