23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Kolovozi mokri i klizavi

BANJALUKA – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su pretežno mokri i klizavi, na dionicama u višim predjelima ima mjestimično uglađenog snijega i poledice, a preko prevoja na području donjeg Podrinja i snježnih nanosa.

Zbog snježnih nanosa neprohodan je regionalni put Ulog-Klanci, preko prevoja Morine. Na području Gacka od ponoći pada snijeg promjenjivog intenziteta, a jačeg intenziteta pada na dionici regionalnog puta LJubinje-Bileća, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na magistralnom putu Trebinje-Granični prelaz Klobuk, prema Nikšiću, dionica koju održavaju „Hercegovinaputevi“ je prohodna, ali je od ponoći zabranjen saobraćaj teretnih vozila sa crnogorske strane.

Na Graničnom prelazu Izačić ne mogu saobraćati teretna vozila mase veće od 7,5 tona zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj.

Na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica, u mjestu Vrioci, na snazi je obustava saobraćaja zbog radova, a vozila su preusmjerena na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila duža od osam metara.

Na dionici magistralnog puta Karanovac-entitetska granica /Ugar/ u mjestu Bočac zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom uz postavljenu signalizaciju.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

U usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, pa treba biti oprezan na dionicama Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Banjaluka-Teslić, Kneževo-Turbe, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Bratunac-Skelani, te LJubovijski most-Drinjača i Šekovići-Caparde.

Zbog snijega i jakog vjetra otežan je saobraćaj na magistralnom putu Livno-Šuica, a zatvoren je regionalni put Mihalji-Blidinje.

Na magistralnom putu Bugojno-Gornji Vakuf magla smanjuje vidljivost na manje od 50 metara.

Na graničnim prelazima ovog jutra nema dužih zadržavanja.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se