23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

„Jutjub“ blokirao spot albanskog repera

BEOGRAD – „Jutjub“ je blokirao spot za pjesmu „Puška slobode“ albanskog repera Arijana Agušija, u kojem na brutalan način ubija srpske policajce, dan nakon upozorenja Srba sa Kosova i Metohije da je pjesma uvredljiva, opasna i direktno poziva na nasilje.

Kontroverzni spot za pjesmu „Puška slobode“ albanskog repera Arijana Agušija od noćas nije moguće videti na „Jutjubu“ – prenijeli su beogradski mediji.

Gradonačelnik Sjeverne Kosovske Mitrovice Goran Rakić juče je upozorio kosovske institucije da „Puška slobode“ predstavlja direktan poziv na nasilje.

„U scenama u kojima dominira nasilje i promoviše se ubijanje navodnih srpskih policajaca, ali i egzekucija navodnih `domaćih izdajnika`, kao društveno i nacionalno prihvatljiv model koji treba da se prenese sa kolena na koleno, dok se istovremeno peva o poginulim pripadnicima takozvane OVK i slavi takozvana etnička /velika/ Albanija, mladim Albancima koji slušaju ovu muziku šalje se jasna i snažna poruka o tome šta se od njih očekuje“, naveo je Rakić.

Prema pravilima korišćenja ove mreže, „Jutjub“ zadržava pravo da ukloni ili blokira sadržaje koji promovišu nasilje i šire govor mržnje.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se