18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Josipović: Ustaška zmija ne spava

ZAGREB – Odlazeći predsjednik Hrvatske Ivo Jospović izjavio je da ustaška zmija ne spava i da u društvu postoje tendencije koje idu za esencijom onoga što se ranije zagovaralo – netrpeljivost prema drugima i drukčijem, totalitarne tendencije i želje da se smanje ljudska prava.

„Vidjeli smo i da se prijeti ljudima da se promijeni istina o istoriji“, rekao je Josipović.

Na novinarsko pitanje gdje vidi ustašku zmiju, on je odgovorio da „ona nije na podu, ne puzi, nije ni ona od 1941-1945. bez obzira što se neki poput maskenbala oblače u ustaške uniforme ili stavljaju slične znakove na žFejsbukž stranice, veb-stranice i određene štampe, bez obzira što se spektakularno održava misa za (ustaškog poglavnika) Antu Pavelića“, prenose hrvatski mediji.

Prema njegovim riječima, nažalost postoje na djelu neki uticajni krugovi da se revidira istorija, te da se Hrvatska odmakne od pobjedničke koalicije iz Drugog svjetskog rata i pretvori u gubitnika.

„To je dio koji bi mogli obaviti istoričari. Kada se to ne bi premjestilo na današnju politiku – vidjeli smo što se dogodilo s Pravoslavnom crkvom, da se nasilno ide prema nacionalnim manjinama, da se uskraćuju ljudska prava i ide prema reviziji istorije – onda to ne bi možda bilo vrijedno pomena. Nažalost, i u politici i u javnom životu toga ima dovoljno da se zabrinemo nad tom tendencijom“, rekao je Josipović.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se