4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

SIPA ušla u Maoču: Zastave Islamske države moraju biti skinute

Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH, u saradnji sa drugim policijskim agencijama i uz prethodno dogovorene mjere sa Tužilaštvom BiH, preduzima aktivnosti u vezi sa istaknutim zastavama „Islamske države“ u naselju Gornja Maoča

BANJALUKA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra da isticanje zastave i ostalih obilježja terorističke organizacije „Islamska država“ u Gornjoj Maoči pokazuje kakva je BiH.

„To pokazuje u kakvoj državi živimo. Trebaju li nam ili ne trebaju zakoni da sankcionišu takve pojave, građani neka odluče“, rekao je Čubrilović Srni.

SIPA PREDUZIMA AKTIVNOSTI U DOGOVORU SA TUŽILAŠTVOM

Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH, u saradnji sa drugim policijskim agencijama i uz prethodno dogovorene mjere sa Tužilaštvom BiH, preduzima aktivnosti u vezi sa istaknutim zastavama „Islamske države“ u naselju Gornja Maoča, potvrđeno je Srni u Sipi.

U Agenciji nisu mogli dati više informacija u vezi sa ovim slučajem, a navode da će o rezultatima tih aktivnosti javnost biti naknadno informisana.

SAVČIĆ: OZBILJNO UPOZORENJE SRPSKOЈ

Isticanje zastave i obilježja „Islamske države“ u Gornjoj Maoči predstavlja ozbiljno upozorenje Republici Srpskoj, čiji bi bezbjednosni kapaciteti morali da budu u punoj pripravnosti, izjavio je predsjednik Boračke organizacije RS Milomir Savčić.

„Ukoliko BiH ne može da prati šta se dešava na tom području, trebalo bi da proglasi da je nemoćna, pa da vidimo na koji način bismo mi mogli da se zaštitimo“, rekao je Savčić.

On je dodao da isticanje zastave jedne apsolutno terorističke organizacije i kvazi–države shvata kao nagovještaje onoga što se u BiH dešavalo početkom devedesetih godina prošlog vijeka, jer su i tada, kako navodi, „vezivane zastave“.

„Znamo da su neprijatelji `Islamske države` i njihovih sljedbenika u prvom redu hrišćani, tako da to smatram vrlo ozbiljnim upozorenjem Republici Srpskoj“, rekao je Savčić.

U Dnevniku Federalne televizije sinoć su objavljene fotografije iz Gornje Maoče na kojima se vidi zastava i druga obilježja „Islamske države“.

Gornja Maoča, kod Srebrenika, sjedište je vehabijske zajednice, a stanovnici su skoro deceniju pod istragom policijskih i obavještajnih agencija zbog sumnje da su povezani sa terorizmom.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se