18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Gaja odgaja buduće asove

Košarkaški klub „Zvornik Basket“ je jedan od najmlađih ali i najuspejšnijih sportskih organizacija u gradu na Drini. Klub se uglavnom opredjelio na rad sa najmlađim uzrastom a uporedo sa dječacima vježbaju i veoma talentovene djevojčice.

Trener ovog uzornog kolektiva je Dejan Gajić – Gaja, koji je u izboru za najbolje sportiste Zvornika u protekloj godini dobio priznanje za najuspješnijeg trenera mlađih selekcija. Potvrda da se u ovom klubu radi kvalitetno je i što je mlada Dejana Stevanović, uvrštena među najtalentovanije sportiste u Zvorniku.

Gajiću u radu pomažu i treneri Snježana Marković i Dane Mekić.

„U klubu izuzetnu pažnju poklanjamo prvo vaspitnom a onda i stručnom radu u košarci. Redovno kontaktiramo roditelje djece, koji obavezno moraju znati kada su treninzi, kada se završavaju i kada im djete dolazi kući sa treniga. Naša ideja je da se od ove djece formiraju prvo dobri i korisni ljudi, a svakako i uspješni košarkaši“.

U klubu trenira između 140 i 150-oro djece uzrasta 1999 godište i mlađi.

„Naši kadeti su aktuelni prvaci Republike Srpske. Kadetkinje su prošle godine bile četvrte u Republici Srpskoj i učestvovale u Premijer ligi za mlade. Pioniri su osvojili međunarodni turnir u Francuskoj. Tri košrakašice su su bile u kampu za najtalentovanije u Republici Srpskoj a Dejana Stevanović je bila učesnik međunarodnog kampa u Istambulu za djecu iz cijelog svijeta. Mini basketašice su bile pobjednice turnira u Tuzli prošle godine“, dodao nam je Gajić.

D. Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se