9.3 C
Zvornik
30. март 2024.

FUDBALSKA GROZNICA TRESE ZVORNIK: Drina dočekuje Velež

Do nastavka fudbalskog šampionata BiH poznatijeg kao Premijer liga ostalo je nešto manje od dva dana. Fudbaleri Drine ovih dana vrijedno treniraju kako bi što spremniji dočekali subotu i utakmicu sa Veležom.

Trener Dragan Mićić ističe da je Velež kvalitetna ekipa kojoj se ne može prijetiti ali da neće dozvoliti iznenađenje u Zvorniku.

„Svi znamo da je ekipa Veleža jedna veoma kvalitetna ekipa koja u svojim redovima ima igrače poput Hebibovića, Jankovića i Blagojevića, znači ekipa kojoj se sigurno ne može prijetiti i ekipa koja u Zvornik dolazi da pokuša napraviti dobar rezultat. Mi smo dobro radili u ovom pripremnom periodu, dobro smo se spremili a prvo kolo je puno iznenađenja i trudićemo se da to iznenađenje ne bude u Zvorniku i da pokušamo dobiti tu utakmicu“, ističe Mićić.

Ono što sigurno očekuje obje ekipe u subotu je izuzetno loš teren, natopljen vodom, a veoma moguće su i nove padavine na dan odigravanja utakmice.

„Očekuje nas veoma težak teren a ja se nadam da ćemo imati možda prednost u skok igri tj. u prekidu, tu bi možda mogli da iznenadimo Velež gdje smatram da smo za nijansu bolji od njih. Što se tiče gostiju, svi znamo da Velež igra jednu dopadljivu pas igru koju neće moći možda na ovakvom terenu da razvije“, kaže Mićić.

On je dodao da je u zimskom prelaznom roku došlo sedam novih fudbalera koji su se uigrali tokom pripremnih utakmica ali ističe da će se u prvenstvu još bolje uigrati i da će to biti jedna dobra cjelina.

Zbog problema sa kartonima, subotnju utakmicu će propustiti Boban Đerić, desni bek, dok su ostali igrači spremni.

Mićić se osvrnuo i na konkurente u borbi za opstanak Radnik i Mladost, koji će svoje domaće utakmice u narednih mjesec dana igrati u Ugljeviku, odnosno u Velikoj Obarskoj, zbog radova na terenu Gradskog stadiona u Bijeljini.

„Mislim da možda teren neće biti neka prednost ni za jednu ni za drugu ekipu. Kažem, prvo kolo je uvijek puno iznenađenja i vidjećemo, ja očekujem sigurno nekoliko u nastavku prvenstva“, dodao je Mićić.

Odlaskom Rustemovića i Radovića epitet igrača od koga navijači Drine najviše očekuje na proljeće ponio je Miloš Filipović. Jesenas je postigao četiri gola i dva na zimskim pripremama.

U subotu očekuje pun stadion i pobjedu, sa kojom će, kako kaže, sve lakše biti u nastavku prvenstva.

„Biće nam teško, očekuje nas težak teren ali opet ovo je po meni najvažnija utakmica ove sezone i ako krenemo sa pobjedom sve će biti lakše u nastavku prvenstva“, jasan je Filipović.

On ne očekuje da loš teren bude problem za strijelce u ekipe.

„Tokom pripremnog perioda radili smo na teškim terenima i u teškim uslovima i bili smo veoma efikasni tako da ne vjerujem da ćemo imati tih problema u subotu i na dalje“. dodao je Filipović, koji je pozvao navijače da dođu u što većem broju kako bi dali podršku jednom novom timu u borbi za neprocjenjivi opstanak.

U Zvorniku je ovih dana primjetno veliko interesovanje za utakmicu a tim povodom u zvorničkim školama organizovana je akcija podjele karata od strane fudbalera Drine.

Susret dvije ekipe, odigran jesenas, završen je rezultatom 1:0 u korist Mostaraca. Jedini gol tada postigao je Hajdarović u 46. minutu.

Utakmica se igra u subotu od 14.30 časova a glavni sudija biće Admir Šehović iz Sarajeva. Pomoćnici su mu Željko Marić iz Doboja i Dženan Milić iz Sarajeva dok je četvrti sudija Irfan Peljto, takođe iz Sarajeva. Delegat susreta je Izet Banda iz Brčkog a kontrolor suđenja Blaž Živković iz Orašja.

Cijena karte je 5 KM a kao i do sada ulaz je slobodan za žene i djecu.

[mom_video type=“youtube“ id=“858tt3IITKc“]

B. Golubović

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se