4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Filipović: Sa pojačanjima do opstanka

Fudbaleri Drine, intenzvno se pripremaju za nastavak prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Na kraju jesenjeg dijela prvenstva, Zvorničani su zauzeli 12. mjesto na tabeli sa 14 bodova, koliko imaju i ekipe Čelika i Viteza, što im ne garantuje mirne igre u nastavku.

U ekipi je došlo do velikih promjena, pošto je osam igrača napustilo Zvornik, ali je zato u Drinu stiglo sedam novih imena. Cilj Drine je da sačuva status člana Premijer lige, čime su podređene cjelokupne pripreme. Četa Dragana Mićića je prinuđena da treninge obavlja na stadionu u Čelopeku, kako bi sačuvala glavni teren za prvenstvene utakmice. Radi se kombinovano u teretani i na terenu, a odigrane su i dvije pripremne utakmice, kako bi trener Mićić, stekao uvid o kvalitetu novih igrača.

Nakon dvije utakmice sa jakim ekipama Mačve iz Šapca i Donjeg Srema u kojima nije bilo golova, novajlije su pokazale da su pun pogodak za ekipu.

Jedan od najboljih igrača u jesenjem dijelu prvenstva Miloš Filipović, će biti oslonac ekipe u veznom redu. On je ubjeđen da će Drina sačuvati status člana Premijer lige.

„Pripreme se odvijaju po planu mada nam vrijeme nije naklonjeno. Radimo naporno i trudimo se da iskoristimo svaki povoljan dan napolju, kako bi odradili ono što trener traži od nas. Mislim da su pojačanja kvalitetna što su pokazale i ove dvije prijateljske utakmice sa jakim protivnicima. Mada su nam otišli dobri igrači poput Edina Rustemovića, Slaviše Radovića i Dejana Uzelca, mislim da smo opet jaki u svim linijama. Dobro poznajem Momčila Mrkaića i Dejana Blagojevića sa kojima sam igrao u BSK-a, a iskustvo Darka Boškovića i Nenada Nedeljkovića uz ostale igrače su garancija da ćemo imati opet respektabilan tim“, smatra Filipović.

On je mišljenja da će start u proljećnom dijelu prvenstva biti odlučujući za nastavak Premijer lige.

„Utakmica sa Veležom u prvom kolu bi mogla odrediti tok prvenstva. Moramo učiniti sve da dobijemo tu utakmicu jer bi u tom slučaju bilo lakše igrati u nastavku. Svakako ćemo imati teške utakmice i protiv Radnika gdje gostujemo i sa Mladošću na našem stadionu. Od ostalih ekipa konkurenti za opstanak će nam biti i Sloboda, Zvijezda, Vitez i Travnik“, mišljenja je Filipović.

Profil

Miloš Filipović ima 24 godine. Rođen je u Kosovskoj Mitrovici a karijeru je počeo u OFK Beogradu. Za „romantičare“ je igrao u Jelen Super ligi i dvije utakmice u Ligi Evrope protiv Galatasaraja. Do dolaska u Drinu igrao je za Mladost iz Apatina, Kolubaru, Timok i BSK iz Borče. Igra na mjestu ofanzivnog veznog.

D. Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se