10.4 C
Zvornik
25. април 2024.

Edukacijama iz upozoravanja na opasnosti od mina obuhvaćeno 449 učenika i 670 lovaca

ZVORNIK – Crveni krst Republike Srpske je u periodu od 23. decembra 2014. godine do 2. februara 2015. godine realizovao aktivnosti upozoravanja na opasnost od mina čiji je osnovni cilj da se u što većoj mjeri smanji rizično ponašanje, ulasci u sumnjive i rizične površine, kao i da se kod učenika još jednom izvrši edukacija o tome kako da se ponašaju u slučaju da naiđu na NUS ili minu, kako bi se izbjegle nove žrtve mina i NUS-a.

U regiji Birač aktivnosti je sproveo Tim 1 Crvenog krsta Republike Srpske i to na području opština Zvornik, Milići, Šekovići i Bratunac.

Vođa Tima 1 Dejan Galić rekao je da je edukacijama o opasnostima od mina i neeksplodiranih ubojnih sredstava obuhvaćeno 449 učenika šestih, sedmih i osmih razreda osnovnih škola, te 670 članova lovačkih udruženja u ovim opštinama.

– Plan je u potpunosti realizovan, a u zvorničkoj opštini obuhvatili smo učenike u osnovnoj školi “Desanka Maksimović“ Čelopek, područna škola u Petkovcima i u školi „Jovan Cvijić“ u Drinjači, te lovce u lovačkim udruženjima „Soko“ i „Vukovi sa Drine“. U Milićima su edukacije održane za učenika u osnovnoj školi „Aleksa Jakšić“ i lovce u Lovačkom udruženju „Komić“, u Šekovićima za učenika Osnovne škole „Jovan Dučić“, područna škola Papraća i lovce udruženja „Bišina“ i u Bratuncu za učenike u školi „Vuk Karadžić“ i lovce u Lovačkom udruženju „Čauš“ – rekao je Galić.

Za ciljne grupe održane su prezentacije i predavanja, te izvršena podjela prigodnog materijala sa porukama „Misli mine“ – za učenike rasporedi časova i sveske A5 formata, a za lovačka udruženja vreće, rukavice i kompleti prve pomoći.

On je još jednom poručio da su mine skrivene ubice, te da znanje o minama daje sposobnost da one budu izbjegnute, odnosno da budu izbjegnute tragične posljedice.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se