8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Drina u „generalki“ bolja od Napretka

U generanoj probi pred početak nastavka prvenstva u Premijer ligi, Drina je na igralištu u Jelavu kod Loznice, savladala ekipu Napretka iz Donjeg Šepka, prvoligaša Republike Srpske.

Utakmica je odigrana po travnatom ali neravnom i mekalnom terenu, što je ometalo igrače oba tima da pokažu sve šta znaju. U takvim uslovima bolje su se snašili igrači Drine i zasluženo slavili rezultatom 2:0.

Prvi gol za Zvorničane postigao je Nenad Nedeljković u 21. minuti. On se najboqe snašao u gužvi pred golom Krsmanovića i jednu nabačenu loptu sa lijeve strane atraktivnim udarcem poslao u mrežu.

Drugi gol postigao je Nemanja Milenković pri kraju utakmice kada je iz velike gužve poslao loptu u mrežu Slobodana Radića.

U prvom poluvremenu su treneri izveli najbolje sastave sa kojima će vjerovatno igrati prve utakmice u prvenstvu dok su u drugom dijelu igre priliku dobili i ostali igrači na koje se računa.

Od povoljnih prilika Drine izdajamo pogođenu prečku Filipovića u 40. minuti te odlične šuteve Kikića u 29. minutu, kada je lopta prošla za malo iznad prečke, zatim Boškovićev šut u 80. minutu kada je lopta za malo prošla kraj gola Radića i priliku Filipovića u 86. minuti.

Napredak je imao manje povoljnih prilika a najbliži golu bio je Ivan Ninić u 33. minuti kada je šutirao iz gužve sa nekih pet metara a lopta pogodila prečku.

Drina igra prvu utakmicu nastavka prvenstva u subotu 28. februara u Zvorniku protiv Veleža.

Napredak će do početka nastavka prvenstva i utakmice protiv Slobode iz Novog Grada odigrati još dvije prijateljske utakmice i to protiv Loznice u srijedu, 25. februara i 28. februara protiv Jadra iz Stupnice.

„Planirao sam da igra najbolja ekipa svih 90 minuta ali sam morao odustati zbog lošeg terena. Nemam nikavih zamjerki na zalaganje i htjenje mojih igrača ali sa igrom ne mogu bit zadvoljan upravo zbog teškog terena. Ostaje još sedam dana da oktlonimo uočene nedostatke u igri“, rekao je Dragan Mićić, trener Drine.

Trener Napretka Zoran Vasiljević se takođe požalio na težak teren.

„Zadovoljan sam sa trčanjem mojih igrača ali je primjetno da ima još dosta stvari da se odradi na poboljšanju igre do početka prvenstva. Posebno se to odnosi na postavljanje igrača kod prekida gdje moramo popraviti defanzivni skok. Sve u svemu obzirom na snagu pritivnika ne mogu biti nezadovoljan“, rekao je Vasiljević.

FK DRINA Zvornik – FK NAPREDAK Donji Šepak 2:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 – Nedeljković u 21. minuti; 2:0 – Milenković u 86. minuti; Igralište u Jelavu; Sudija: Marko Taborin (Zvornik); Žuti kartoni: Lazarević (Drina), V. Filipović (Napredak).

DRINA: Maksimović, Milošević, Blagojevioć, Memović, Ćulibrk, Kikić, Lazarević, Filipović, Mrkaić, Nedeljković, Ilić. Još su igrali: Čokorilo, Đerić, Ivanović, Jokić, Vasić, Milenković, Đurić, Bošković. Trener: Dragan Mićić.

NAPREDAK: Krsmanović, Šipovac, Erić, V. Filipović, N. Stefanović, A. Stefanović, Balaban, Stojanović, Jovanović, Ninić, Jevtić. Još su Igrali: Radić, Milošević, M. Filipović, Matić, Đogo, Lukić. Trener: Zoran Vasiljević.

D. Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se