18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Drina predstavila pojačanja za drugi dio sezone: SEDAM POJAČANJA za opstanak

ZVORNIK – U prostorijama Pres sale na Gradskom stadionu u Zvorniku, danas je obavljena promocija sedam fudbalera koji su došli u Drinu u zimskom prelaznom roku.

Predstavljajući fudbalere sportski direktor Drine, Milan Đokić rekao je da su to pojačanja koja će se boriti za „boje“ Drine u nastavku prvenstva.

„Nakon odlaska četiri ključna igrača doveli smo pojačanja koja su pred vama i koja će vam se danas predstaviti“, rekao je Đokić.

Predsjednik kluba Miodrag Jevtić nada se da će sa novim fudbalerima ambicije, planovi i ciljevi biti ostvareni tako da Drina neće imati nikakvih problema vezanih za borbu za opstanak.

„Čak suprotno, smatram da ćemo biti plasirani u gornjem dijelu tabele“, optimističan je Jevtić.

Trener Dragan Mićić ističe da je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema i pored toga što su uslovi za rad veoma teški.

„Odigrali smo par prijateljskih utakmica gdje se takođe pokazalo da momci dobro fizički stoje. Ostaje nam sigurno da ovaj dio pokušamo popraviti rad sa loptom i da pokušamo popraviti efikasnost“, kaže Mićić.

On je izjavio da više neće biti novih pojačanja te da su ovih sedam fudbalera pokazali da posjeduju kvalitet koji je potreban Drini u nastavku prvenstva. Što se tiče prijateljskih utakmica, Mićić je istakao da klubu predstoji još tri susreta, sa Rudarom iz Ugljevika danas, Budućnošću iz Banovića u nedjelju i generalna proba sa Napretkom iz Donjeg Šepka.

„Nas očekuje grčevita borba za opstanak i cilj je da opstanemo u ligi tako da trenutna situacija i plasman na tabeli daju nam realne šanse da i ostvarimo taj cilj. Takođe, dodao bih i da je osvajanje Kupa Republike Srpske drugi cilj ekipe poslije opstanka u ligi“, istakao je Mićić.

Predstavljajući sebe i ostalih šest novih fudbalera, golman Goran Čokorilo kaže da igrači rade u teškim uslovima ali ističe da im je stručni štab, na čelu sa Draganom Mićićem, uvijek pri ruci.

„Treniramo veoma teško, uskoro bi trebalo da idemo na pripreme, da ispravimo još neke stvari, znači još ove sitnije neke detalje što su nam ostali, taktičke neke zamisli od šefa i trebali bi prvenstvo da dočekamo spremni“, rekao je Čokorilo.

On je istakao da bez obzira na uslove u kojima ekipa trenira vlada odlična atmosfera i kolegijalnost među igračima.

„Atmosfera je na jednom zavidnom nivou i prevashodno je to znači možda i bio cilj da se dovedu neki igrači gdje bi mogli sa njihovim kvalitetima i prije svega nekim ljudskim odnosima da se stopimo u jednu cjelinu i naravno da otpočnemo prvo kolo sa pobjedom“, dodao je Čokorilo.

On je izjavio da je već ranije imao priliku da se upozna sa Premijer ligom igrajući za Leotar, te da mu neće biti teško da se uklopi. Čokorilo je dodao da će pružati svoj maksimum i da će davati svoj puni doprinos kako bi ekipa opstala.

„Svaki sportista, mislim da mu je cilj i da je to nekako urođeno da ide na pobjedu, a samim tim je i zacrtan taj neki opstanak tako da bilo bi iluzorno da pričam o tome da ne mislim o tome i da se unaprijed predajemo“, zaključio je Čokorilo.

[mom_video type=“youtube“ id=“8eqONoAQWPk“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se