23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Drina bolja od Rudara (foto)

Fudbaleri zvorničke Drine uspješno su prebrodili još jedan test.

U petoj kontrolnoj utakmici, u Sportskom centru „Savo Milošević“ etno-sela „Stanišići“, Drina je pobjedila Rudar iz Ugljevika rezultatom 4:1.

Na prvu izgledniju priliku čekalo se do 11. minuta kada je Drina povela sa 1:0. Vasić je sa desne strane odlično izveo korner a nakon gužve u šesnaestercu Rudara lopta dolazi do Nedeljkovića koji lako matira Lukića.

Nakon toga Drina propušta nekoliko solidnih prilika. U 16. minutu Filipović ubacuje za Mrkaića a ovaj loptu šalje preko gola. Sedam minuta kasnije sjajno šutira Bošković ali odlično brani golman Rudara.

Pred kraj prvog poluvremena Vasić sa oko 20-ak metara šutira tik iznad prečke.

U nastavku utakmice obje ekipe su u meč ušle sa izmjenjenim sastavima a to kao da je dalo novu snagu Zvorničanima koji u 47. minutu pogađaju gol Rudara za 2:0. Ilić je proigrao Nedeljkovića a ovaj nesebično dodaje Mrkaiću kojem nije bilo teško da postigne gol.

Tri minute nakon toga Ilić je sa ivice šesnaesterca šutirao i pogodio prečku. U 53. minutu Blagojević je asistirao Filipoviću ali njegov šut brani golman Rudara. Isti igrač je oprobao šut sa oko 25 metara ali lopta oldazi pored gola.

U 59. minutu najljepša situacija na utakmici. Nedeljković izvodi slobodan udarac sa preko 25 metara i pogađa sami desni ugao gola Rudara, golman Simić je nemoćan, Drina vodi 3:0.

Fudbaleri Rudara su se u 65. minutu trgli i počeli su ozbiljnije prijetiti Drini. Tri minuta nakon toga u jednom dobro odrađenom napadu Teodorović je ostao sam ispred golmana Čokorila te postiže gol za 3:1.

Devet minuta kasnije Cvijetić je sjajno šutirao ali Čokorilo još bolje odbranio.

Drina je desetak minuta prije kraja ponovo angažovanije i sigurnije krenula na gol Rudara. U 85. minutu Ilić postiže i četvrti pogodak za Zvorničane te tako postavlja konačan rezultat.

U 88. minutu Filipović je mogao postići i peti pogodak ali je njegov šut sa peterca odbranio Savić.

Pred kraj utakmice napadač Drine Aleksandar Ilić povrijedio se pri odgurivanju od strane jednog igrača Rudara tako što je pao preko zaštitne ograde iza gola usljed čega je rasjekao lijevu nogu.

Drina sledeću kontrolnu utakmicu igra u nedjelju u Tuzli, protiv ekipe Budućnosti iz Banovića.

Nakon utakmice pomoćni trener Aleksandar Vasić bio je zadovoljan rezultatom i igrom Drine

„Možemo biti sigurno zadovoljni današnjom utakmicom i rezultatom, momci su pokazali zavidan kvalitet i pored toga što protivnik nije toliko atraktivan. Napredak u igri je očigledan, predstoji nam još mnogo rada i truda da dostignemo željenu formu i vjerujem da će to svi fudbaleri, na koje računamo, ostvariti do prve utakmice sa Veležom“, rekao je Vasić.

Svoje oduševljenje poslije postignuta dva gola nije krio danas sjajni Nenad Nedeljković.

„Drago mi je da sam danas postigao svoje prve golove u dresu Drine i veoma sam srećan što sam ih dao, nadam se da će se to nastaviti i u prvenstvu jer ovde sam i doveden da dajem i asistiram golove“, kaže Nedeljković.

Njegov gol iz slobodnog udarca sa preko 25 metara dugo će se pamtiti a on ističe da je to bila njegova poslastica u svakom klubu do sada, u kojem je igrao a očekuje da se ta tradicija nastavi i u Drini, što je, nada se, i dokazao na dosadašnjim treninzima.

FK DRINA Zvornik – FK RUDAR Ugljevik 4:1 (1:0)

Igralište: SC „Savo Milošević“ u etno-selu „Stanišići“; Glavni sudija: Aleksandar Vasić (Zvornik).

DRINA: Čokorilo, Đerić, Memović, Ćulibrk, Blagojević, Kikić, Vasić, Bošković, Filipović, Nedeljković, Mrkaić. Još su igrali: Ilić, Lazarević, Đogo, Milošević, Jokić, Lazić, Marković, Halilović.

RUDAR: Lukić, Bojić, Stevanović, Marković, Bogićević, Božić, Davidović, Cvijić, Da. Lazić, Teodorović, Dr. Lazić. Još su igrali: Savić, Vier, M. Lazić, M. Cvijić, Đorić, Grujičić, Marinkov, Džuveliković.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se