15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Donirane školske table

ZVORNIK – Tehnički školski centar u Karakaju dobio je od UNICEF-a, u okviru Programa EU za oporavak od poplava, 18 školskih tabli kojima će u 18 od ukupno 25 učionica biti zamijenjene dotrajale table.

Direktor Goran Grujić rekao je i da očekuju da do kraja februara stigne i sportska oprema za fiskulturnu salu.

– Od UNICEF-a smo ranije dobili i 126 klupa, 252 stolice i katedre za opremanje devet učionica, a ukupna vrijednost ove donacije uključujući sportsku opremu školske table je oko 60.000 KM – rekao je Grujić.

Grujić je istakao da u ovoj školi pripremaju za plan upisa 2015/16 godine u okviru čega anketiraju učenike osnovnih škola i privrednike.

– Ove godine želimo da pripremimo plan upisa po mjeri prvenstveno učenika, ali i privrednika u našoj opštini. Planiramo, a da li će resorno ministarstvo odobriti vidjećemo, da pokrenemo struku građevina, za početak sa zanatima, a kasnije sa zanimanjem tehničara – napomenuo je Grujić koji je dodao da u predstojećoj školskoj godini neće upisivati hemijske tehničare, obzirom da posljednje tri godine nisu imali kandidate zainteresovane za ovu struku.

Zamjena klupa, pomoć UNICEF-a
Zamjena klupa, pomoć UNICEF-a

Grujić je saopštio i da je 26. januara potpisan Ugovor sa Kompanijom „Alumina“ čime je omogućeno da veliki broj učenika realizuju praktičnu nastavu u pogonima ove Kompanije, umjesto u u školi.

– U pogonima „Alumine“ praksu će izvoditi od sljedećeg mjeseca učenici na smjerovima električar, tehničari elektroenergetike, tehničari računarstva, mašinski tehničari i instalater. Autoelektričari i automehaničari imaju praksu u „Drina transu“, „Vodovodu i komunalijama“, „Zvornik putevima“ i još nekim preduzećima, a naši učenici saobraćajne struke smjer ptt tehničari i ptt manipulanti odlaze u „Pošte Srpske“. Praktična nastava je presudna i kod zanata i kod tehničkih zanimanja i zato se trudimo da je poboljšamo – rekao je Grujić.

On je napomenuo i da će radovi na zamjeni krova na fiskulturnoj sali početi čim to vremenski uspovi dozvole, podsjetivši da su u prethodnom periodu renovirane unutrašnjost fiskulturne sale, svlačionice, kabinet profesora fizičkog vaspitanja i još pet učionica.

TŠC pohađa 547 učenika koji se obrazuju u tri struke elektrotehnika, saobraćaj i mašinstvo i obrada metala.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se