13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Dodik i Vučić o planovima za RS i BiH

BEOGRAD – Aleksandar Vučić, predsjednik Vlade Srbije, tokom današnjeg susreta u Beogradu s Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske, razgovarao je o planovima međunarodne zajednice za RS i Bosnu i Hercegovinu.

Saopšteno je ovo iz Vlade Srbije nakon sastanka dvojice zvaničnika koji je bio zatvoren za medije.

U saopštenju se navodi da je Dodik upoznao premijera Vučića s političkom i ekonomskom situacijom u Republici Srpskoj, javljaju Nezavisne.

Kako je rečeno, Vučić je tokom sastanka istakao značaj poštovanja teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, ali i integriteta Republike Srpske.

Premijer Srbije je na tom sastanku upoznao Dodika s predstojećim pregovorima o Kosovu, koji će biti održani u Briselu 9. februara.

Vučić je Dodiku predstavio i prve rezultate ekonomskih mjera koje je preduzela Vlada Republike Srbije na putu ozdravljenja srpske privrede.

Milorad Dodik je nakon sastanka u Vladi Srbije zajedno s Aleksandrom Vučićem imao sastanak s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić i predsjednik RS Milorad Dodik zajedno su pratili prenos izricanja presude Međunarodnog suda pravde u Hagu o tužbi i protivtužbi Hrvatske i Srbije za genocid.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se