23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Crni vikend na putevima Srpske: Poginuli vozač i dva pješaka

BANJALUKA – Tri osobe poginule su u saobraćajnim nesrećama koje su se tokom vikenda dogodile na području Banjaluke, Gradiške i Novog Grada.

Pješaci Milovan Bukša (69) iz Gornje Piskavice kod Banjaluke i Slobodan Kapetanović (55) iz Novog Grada poginuli su u subotu u večernjim časovima u dvije odvojene nesreće. Za vozača „pežoa 206“ Milana Kojića (28) iz Gradiške koban je bio sudar s kamionom „volvo“ na putu Gradiška – Nova Topola koji se desio u petak kasno naveče.

Bukša je nastradao kada ga je na lokalnom putu Donja Piskavica – Gornja Piskavica u 21.50 časova udario „golf 2“. Automobilom je upravljao Novo S. (61) iz Gornje Piskavice. Uzrok nesreće nije još tačno utvrđen.

Mještani Piskavice su ispričali da je Bukša poginuo 500 metara od svoje kuće tokom povratka sa manifestacije „Zimsko prelo“ u Gornjoj Piskavici.

– Milovan je radio u banjalučkom „Incelu“, a prije pola godine je otišao u penziju. Ima ženu i dijete, koje ide u osnovnu školu. Supruga mu je bolesna, a ima i četrnaestogodišnjeg sina – rekao je jedan od mještana Piskavice ne želeći da mu pominjemo ime.

On je dodao da je porodica Bukša u veoma teškom materijalnom stanju, a preživljavali su tako što je nastradali izrađivao metle od pruća i prodavao ih.

Istog dana kada je poginuo Bukša, nekoliko minuta ranije život je izgubio pješak Slobodan Kapetanović (55) iz Novog Grada. Njega je oko 21.30 časova udario automobil na putu Novi Grad – Otočka Poljana u mjestu Rudice. Vozač koji ga je udario pobjegao je s mjesta nesreće, tako da nije poznato ni o kojem automobilu je riječ. Kapetanović je poginuo u selu gdje je i živio dok se vraćao kući.

Dvadesetosmogodišnji mladić Milan Kojić iz Gradiške teško je povrijeđen u petak oko 22.45 časa kada se „pežoom“ sudario s kamionom „volvo“ u blizini svinjogojske farme u Novoj Topoli. Preminuo je nekoliko časova kasnije, u subotu rano ujutro u gradiškom Domu zdravlja.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je Kojić vraćajući se prema Gradišci pokušao da pretekne vozilo ispred sebe te je podletio direktno pod kamion „volvo“ koji je nailazio iz suprotnog pravca.

– Prizor na mjestu sudara je bio stravičan, vozilo je totalno smrskano. Kako bi izvukli povrijeđenog mladića, morali su da intervenišu vatrogasci. Oni su isjekli smrskano vozilo – kazao je jedan od očevidaca ne želeći da se predstavi.

Uviđaj sve tri nesreće obavljen je uz prisustvo dežurnog tužioca banjalučkog Okružnog tužilaštva. U ovom tužilaštvu su kazali da je tužilac naredio otvaranje istrage, vještačenje svih tragova i obdukciju tijela nastradalih.

Obdukcija

Obdukcija tijela nastradalih Milana Kojića, Slobodana Kapetanovića i Milovana Bukše urađena je juče u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

Specijalista sudske medicine Željko Karan je kazao da je Kojić preminuo usljed višestrukih teških povreda karakterističnih za saobraćajnu nesreću.

Obdukcija tijela Bukše i Kapetanovića nije bila završena do zaključenja ovog broja „Glasa Srpske“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se