5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Žive sa nama, a mrze nas

BRISEL – Mnoge stranke evropske desnice, nakon krvavih napada islamista u Parizu, pozivaju na promjenu evropske imigracione politike. „Moramo deislamizovati svoju zemlju“, poručuje lider holandske Slobodarske partije Gert Vilders.

On traži ekstradiciju džihadista i prestanak migracije iz muslimanskih zemalja.

„Islam stalno inspiriše ubistva“, smatra Vilders i poručuje da „revolucija dolazi“.

Britanski evroskeptik Najdžel Faradž tvrdi da je „jedan broj radikala, kao posljedicu multikulturalizma, osnovao ‘petu kolonu’ u evropskim zemljama“.

„Ti ljudi žive sa nama, imaju naše pasoše, a mrze nas“, navodi on aludirajući na muslimane sa Ostrva.

NJemački pokret Pegida smatra da je napadima u Parizu dokazana ispravnost njegovih teza.

„Islamisti na koje Pegida upozorava pokazuju da nisu sposobni za demokratiju, nego da rješenje vide u nasilju i smrti“, objavila je ta organizacija na Fejsbuku.

Austrijska Slobodarska stranka traži aktivniju politiku u borbi protiv radikalizacije u muslimanskoj zajednici.

Više od 100 Austrijanaca pridružilo se džihadistima u Iraku i Siriji, tvrdi, istovremeno, austrijska obavještajna služba.

Neki od najglasnijih protivislamskih slogana u Evropi stižu iz italijanske Sjeverne lige, koja je tijesno povezana sa francuskom Nacionalnom Frontom Marin le Pen.

„Hitno treba blokirati `tajnu invaziju` /masovnu imigaciju/. Provjerimo ko, kako i zašto finansira džamije i islamske centre“, reakcija je lidera Sjeverne lige Matea Salviniji na masakr u Parizu.

Ova, treća po snazi italijanska stranka, zahtijeva od muslimana da osude napade.

„U Italiji je oko dva miliona muslimana. Šta oni čekaju, zašto ne izađu na ulice u znak osude tog masakra“, pita Salvini.

Parlamentarac Valter Vobman iz švajcarska Narodne stranke poručuje da bi njegova zemlja morala da prestane da prihvata iračke i sirijske azilante, jer su oni, možda, prikriveni teroristi.

Predsjednik sve uticajnijeg francuskog Nacionalnog fronta Marin le Pen izjavila je da bi trebalo ponovo uvesti smrtnu kaznu i ponovila svoje protivljenje „prejakom uticaju imigranata na život Francuske“.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se