18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Zamjenik ministra pravde BiH: Opravdano nepovjerenje u pravosudne institucije

SARAJEVO – Zamjenik ministra pravde BiH Srđan Radulj ocijenio je da je opravdano sve veće nepovjerenje građana u pravosuđe BiH.

„Ako pravosudne institucije BiH nemaju volju uraditi svoj posao u skladu sa zakonskim ovlaštenjima i procesuirati počinioce ratnih zločina, bez obzira na njihovu nacionalnost, to predstavlja krah svih dosadašnjih reformi“, rekao je Radulj.

Komentarišući zahtjev za pomoć koji je potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo uputio glavnom haškom tužiocu Seržu Bramercu, Radulj je upitao ko da zaštiti građane kada Kebo poziva glavnog tužioca Haškog tribunala da reaguje u ovom slučaju.

Kako očekivati da građani imaju drugačije mišljenje, rekao je Radulj, kada nosilac jedne od najviših funkcija u zemlji nema povjerenje u Tužilaštvo BiH.

„Očigledno, to je percepcija većine građana BiH, bez obzira u kojem entitetu živjeli“, konstatovao je zamjenik ministra pravde.

Kebo je zatražio pomoć glavnog haškog tužioca Serža Bramerca, jer sumnja da materijal u vezi sa predmetom „Sakib Mahmuljin, Šefik Džaferović i drugi“, koji je dostavio Tužilaštvu BiH, neće biti ni pročitan.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se