2 C
Zvornik
20. април 2024.

Za vikend hladnije sa padavinama

BANJALUKA – U Republici Srpskoj kiša će tokom dana nastaviti da jača, i u Hercegovini se očekuju obilne padavine, dok će popodne i tokom noći postepeno preći u susnježicu i snijeg, a temperatura će biti u opadanju, rekao je Srni dežurni sinoptičar Republičkog hidrometereološkog zavoda Draško Rudan.

Rudan je naveo da će se kišovito i vjetrovito vrijeme zadržati na jugu i sjeveroistoku Srpske, a najmanje padavina očekuje se u Semberiji.

Maksimalna temperatura iznosiće od osam do 14 stepeni, a u višim predjelima oko četiri stepena Celzijusova.

Sutra ujutro će na jugu i jugozapadu Srpske biti oblačno, mjestimično sa kišom, u visokoj Hercegovini sa snijegom, a u ostalim krajevima oblačno i suvo.

Tokom dana u većini krajeva biće i sunčanih intervala, a popodne će na jugu i zapadu ponovo početi kiša, koja će tokom noći zahvatiti i ostale krajeve Republike Srpske, a u višim predjelima će preći u snijeg.

Vjetar će oslabiti i duvaće umjeren, a u Hercegovini jak jugo.

Jutarnja temperatura iznosiće od minus četiri do jedan stepen, maksimalna dnevna od četiri do 10 stepeni Celzijusovih, a u višim predjelima malo iznad nule.

U nedjelju se očekuje malo hladnije vrijeme, sa slabim padavinama, uglavnom snijegom, i kišom na jugu i u Semberiji, gdje se snježne padavine očekuju tokom noći.

Temperatura tokom jutra biće od minus dva do četiri, u višim predjelima oko minus četiri stepena, a maksimalna dnevna od nula do pet, na jugu do devet stepeni Celzijusovih.

Početkom naredne sedmice očekuje se hladnije vrijeme, sa kišom na jugu i slabim snijegom u ostalim krajevima Republike Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se