18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Vjetar lomi grane i skida krovove

Jak vjetar je danas na području regije Birač kidao grane sa drveća, čupao stabla, te skidao krovove sa oronulih i devastiranih kuća u kojima niko ne živi.

Posebnu opasnost po bezbjednost stanovnika predstavlja skidanje krovova sa oronulih i devastiranih kuća i drugih objekata.

U gradskom jezgru Zvornika letili su razni predmeti, a zabilježeno je i nekoliko crijepova palih sa krovova. Pravi projektili nastali su od saksija na balkonima solitera.

ZVORNIK: Vjetar oborio saksije sa cvijećem ispred zgrade Zmajevac
ZVORNIK: Vjetar oborio saksije sa cvijećem ispred zgrade Zmajevac

Vjetar je više puta izazvao prekide u snabdijevanju strujom u svim opštinama regije. Zbog brojnih oštećenja na elektro-mreži područje Srebrenice i Bratunca nekoliko sati bilo je bez električne energije.

Radnici komunalnih preduzeća u ove dvije opštine rade na raščićavanju puteva, odnosno uklanjanju grana i stabala sa kolovoza i ulica.

Počupana stabla u Karakaju
Počupana stabla u Karakaju

Prema podacima iz domova zdravlja, u ove dvije opštine do 14.00 časova nije bilo povrijeđenih od posljedica vjetra.

Snabdijevanje ovih mjesta vodom je uredno. Telefonske i internet veze su u funkciji, izuzev kada je prekinuto elektrosnabdijevanje.

Radnici „Elektrodistribucije“ iz Bratunca i Srebrenice stalno su na terenu i rade na otklanjanju brojnih kvarova i prekida koje je izazvao snažan vjetar koji lomi grane i obara drveće na niskonaponsku mrežu i tako izaziva prekide elektrosnabdijevanja.

Jak vjetar, koji od sinoć duva na području Milića i Vlasenice, čupao je stabla, skidao krovove sa stambenih objekata i ustanova, a izazvao je i prekide u snabdijevanju strujom zbog brojnih oštećenja na elektro-mreži.

Načelnik Službe za zaštitu i spašavanje u opštini Milići Branislav Novaković rekao je Srni da su pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice intervenisali na nekoliko lokacija, gdje su polomljena stabla prepriječila puteva i prekinula saobraćaj.

Vjetar iščupao stablo u Milićima
Vjetar iščupao stablo u Milićima

„Nekih radikalnijih dešavanja, bar po dojavama građana, za sada nema. Jutros su vatrogasci uklonili jedno stablo koje je zapriječilo saobraćaj na magistralnom putu Vlasenica – Zvornik, a trenutno intervenišu u naselju Mišići, gdje je jedno stablo palo preko puta. Pratićemo i dalje situaciju na terenu“, rekao je Novaković.

U vlaseničkoj Radnoj jedinici „Elektrodistribucije“ saopštili su da je, zbog oštećenja na elektromreži, usljed snažnog vjetra, oko 500 domaćinstava, pretežno u seoskim područjima, jutros od 8.00 časova bez električne energije.

Tehnički rukovodilac u RJ „Elektrodistribucija“ Vlasenica Tomo Đurđić rekao je Srni da su ekipe električara na terenu i ulažu napore da saniraju brojne kvarove i osposobe elektro-mrežu za normalno funkcionisanje.

Brojna oštećenja niskonaponske mreže i prekidi u elektrosnabdijevanju registrovani su i na području opštine Milići, rečeno je Srni u milićkoj „Elektrodistribuciji“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se