18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Tokom dana prestanak padavina

Slab snijeg prije podne očekuje se u svim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH, ali će tokom dana padavine prestati pa će na jugu biti i sunčanih perioda.

Prije podne će u svim krajevima padati slab snijeg. Tokom dana padavine će prestati, pa će snijega biti samo ponegdje, dok se na jugu očekuju sunčani periodi sa umjerenom oblačnošću, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Provijavanje slabog snijega do večeri je moguće samo na krajnjem istoku.

Duvaće slab do umjeren sjeverozapadni i sjeverni vjetar, a u Hercegovini umjerena bura.

Maksimalna dnevna temperatura vazduha od nula do četiri, na jugu do devet stepeni Celzijusovih. U višim predjelima temperatura vazduha biće ispod nule.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda navode da jutros prevladava pretežno oblačno vrijeme. Kiša pada u sjeverozapadnim područjima, a snijeg u ostalim krajevima.

Na Bjelašnici je jutros bilo najhladnije gdje je u 7.00 časova izmjereno minus 11 stepeni.

Minus šest bilo je na Čemernu, minus pet na Han Pijesku, Ivan-sedlu, u Kalinoviku, Istočnom Drvaru i Kupresu, minus četiri na Sokocu, minus tri na Mrakovici, minus dva u Kneževu, Mrkonjić Gradu, Sarajevu i Gacku, minus jedan u Bugojnu, Jajcu i Livnu.

Nula stepeni izmjerena je u Bijeljini, Mlječanici, Drvaru, Goraždu, Rudom, Višegradu, Gradačcu, Srebrenici, Tuzli, Zenici i Ribniku.

U Banjaluci, Prijedoru, Doboju, Srpcu, Gradišci, Zvorniku, Novom Gradu, Bihaću i Sanskom Mostu u 7.00 časova izmjeren je jedan stepen, u Bileći dva, LJubinju minus tri, u Stocu i Čapljini četiri, a pet u Trebinju i Mostaru.

Visina snijega jutros u 7.00 časova na Mrakovici je iznosila 25 centimetara, u Istočnom Drvaru 21, na Han Pijesku 16, u Kneževu 13, na Čemernu 12, u Ribniku 10, na Sokocu sedam, u Mrkonjić Gradu šest.

Najviše padavina u protekla 24 časa bilo je u Istočnom Drvaru, zatim u Srebrenici, Banjaluci, Novom Gradu, na Sokocu, u Mrkonjić Gradu, Bijeljini, Prijedoru, Zvorniku, Višegradu, Ribniku.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se