2 C
Zvornik
20. април 2024.

Tehnički školski centar: Između dva Savindana realizovani značajni projekti

ZVORNIK – U Tehničkom školskom centru, priredbom učenika u 12:00 sati i lomljenje slavskog kolača u 13:00 sati, danas će biti proslavljena školska slava Sveti Sava.

To je i prilika da se istaknu dobri rezultati ostvareni u proteklih godinu dana.

Prema riječima direktora Gorana Grujića, završeno je renoviranje unutrašnjosti fiskulturne sale što je podrazumijevalo zamjenu podova i gletovanje i krečenje zidova, dok se u narednih mjesec dana očekuje da dobiju i sportsku opremu. Takođe su renovirane i svlačionice, kabinet profesora fizičkog vaspitanja i još pet učionica.

– Sve je bilo poplavljeno u majskim poplavama, a radovi su finansirani sredstvima Evropske Unije sa posrednikom UNDP-om u okviru Programa za oporavak od poplava. Vrijednost ovih radova je oko 60.000 KM – istakao je Grujić.

On je naglasio da su u toku pripremni radovi za sanaciju krova na fiskulturnoj sali i radionicama koje se nalaze u istom objektu, takođe u okviru Programa za oporavak od poplava. Radovi podrazumijevaju potpunu zamjenu krova i sanaciju fasade što će, po predračunu, iznositi više od 200.000 KM.

– Ogroman je značaj ovih radova, jer učenici dobijaju novu, funkcionalnu i kvalitetno opremljenu fiskulturnu salu. Veoma je neophodno i da se zamjeni krov, jer prokišnjava, a mi smo iz svojih sredstava zamijenili ulazna vrata na fiskulturnoj sali – rekao je direktor Goran Grujić koji je dodao da će radovi na zamjeni krova čija je površina oko 2.500 kvadratnih metara, početi čim vremenski uslovi dozvole i trajaće oko dva mjeseca.

U ovoj školi ranije ugrađeni video-nadzor proširen je sa još tri kamere, čime je pokriveno kompletno dvorište i glavna zgrada.

TŠC je, u okviru UNICEF-ovog programa opremanja škola učioničkim namještajem, dobio i 126 klupa, 252 stolice i katedre za opremanje devet učionica, vrijednosti preko 20.000 KM.

Ovu školu pohađa 547 učenika koji se obrazuju u tri struke elektrotehnika, saobraćaj i mašinstvo i obrada metala.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se