18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Sutra snijeg

BIJELJINA – U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će očekuje oblačno vrijeme sa snijegom i susnježicom.

Jutarnja temperatura od minus šest do tri, na jugu pet, a najviša dnevna od minus dva do tri, na jugu oko devet, a u višim predjelima minus četiri stepena Celzijusova.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, snijeg će češće padati na sjeveru, sjeverozapadu i zapadu, dok će slabiji biti u centralnim predjelima i na istoku.

Na jugu suvo uz promjenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima, te buru, a kasno popodne i uveče očekuje se kratkotrajna kiša i susnježica.

Vjetar slab do umjeren, sjeverozapadni, u Hercegovini umjerena do jaka bura.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas preovladava oblačno i tmurno vrijeme, sa kišom ponegdje na sjeveru, te snijegom u višim predjelima na zapadu i istoku.

Temperatura u 13.00 časova: Bjelašnica minus sedam, Mrakovica minus tri, Mrkonjić Grad minus jedan, Han Pijesak nula, Livno jedan, Tuzla dva, Bijeljina, Banjaluka, Prijedor, Novi Grad i Srbac tri, Nevesinje, Zvornik i Zenica četiri, Gacko i Foča pet, Višegrad šest, Mostar 11 i Trebinje 12 stepeni Celzijusovih.

U naredna tri dana u Republici Srpskoj preovladavaće hladno i pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom, osim u Hercegovini, gdje će biti pretežno vedro i uglavnom sunčano.

U ponedjeljak, 26. januara, slab snijeg prestaće da pada uveče i tokom noći. Jutarnja temperatura biće od minus pet do minus dva, na planinama oko minus osam, a najviša dnevna od minus tri do jedan, na jugu do osam stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Srpske, u utorak, 27. januara, slab snijeg će provijavati samo ponegdje u planinama u centralnim i istočnim krajevima.

Jutarnja temperatura od minus osam do minus tri, na planinama na sjeverozapadu do minus 12, a najviša dnevna od minus tri do dva, a na jugu do osam stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 28. januara, slab snijeg će provijavati ponegdje na sjeveru, te u planinama, a jutarnja i dnevna temperatura biće kao prethodnog dana.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se