8.1 C
Zvornik
24. април 2024.

Snijeg usporio saobraćaj

BANJALUKA – Snježne padavina usporile su saobraćaj na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Kolovozi su pretežno mokri i zasnježeni, a u višim predjelima i preko planinskih prevoja ima ugaženog snijega i moguća je poledica.

Ugaženog snijega ima i na putnim pravcima Bugojno – Kupres – Livno, Glamoč – Mlinište, Kaonik – Novi Travnik – Bugojno, Gornji Vakuf – Prozor, te na dionici Bihać – Bosanski Petrovac – Ključ, gdje je na snazi zabrana saobraćanja za teretna vozila sa prikolicom i za šlepere.

Dodatne poteškoće na dionicama u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima pričinjava jak vjetra koji na pojedinim mjestima stvara snježne nanose.

Zbog niske temperature vazduha poledica je moguća i u nižim predjelima.

Dežurne ekipe zimskih službi su na terenu, čiste i posipaju kritične dionice.

Učestali su odroni kamenja, posebno na dionicama Dobro Polje – Miljevina – Brod na Drini, Banjaluka – Teslić, Mrkonjić Grad – Crna Rijeka, Jezero – Novo Selo, Karanovac – Kneževo – Ugar, Bratunac – Skelani, LJubovijski most – Drinjača i Šekovići -Caparde.

Zbog deminiranja danas će od 13.30 do 14.00 časova na magistralnom putu Doboj – Stanić Rijeka, na lokalitetu kod tunela prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela, dolaziti do privremenih obustava saobraćaja.

Na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i koja su duža od osam metara na magistralnom putu Brod na Drini – Šćepan Polje, na granici prema Crnoj Gori.

I dalje je na snazi obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Kostajnica – Kozarska Dubica u mjestu Vrioci. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

U mjestu Bočac, na dionici magistralnog puta od Karanovca prema Ugaru, na granici Republike Srpske i Federacije BiH, zbog aktiviranog klizišta, vozila saobraćaju jednom trakom.

Jednom trakom vozila saobraćaju i na regionalnim putevima Ukrina – Gornja Vijaka i Karanovac – Mitrović.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka – Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionicama magistralnih puteva Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka.

Saobraćaj je i dalje obustavljen u Babajićima, na dionici magistralnog puta Simin Han – Kalesija. U funkciji je obilaznica preko Dubrava.

Na graničnim prelazima nisu evidentirana duža zadržavanja.

Iz AMS vozačima savjetuju opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se