15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Snijeg smanjuje vidljivost

BEOGRAD – U većem dijelu Srbije pada slab snijeg, što otežava kretanje vozila i smanjuje vidljivost, a najhladnije je na Kopaoniku, minus sedam stepeni Celzijusovih.

Slab snijeg pada u Somboru, Loznici, Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Beogradu, Smederevskoj Palanci i Požegi, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Snijeg je na Kopaoniku visok 45 centimetara, Crnom Vrhu 13, a na Zlatiboru osam centimetara.

Na Crnom Vrhu i Zlatiboru izmjereno je minus pet stepeni, u Sjenici minus četiri, a najtoplije je u Negotinu gdje su izmjerena tri stepena iznad nule.

Zbog niske temperature moguća je poledica, pa se vozačima savjetuje da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu i da poštuju saobraćajne propise, saopšteno je iz Auto-moto savez Srbije.

Na putevima prvog prioriteta kolovozi su uglavnom mokri, dok na putevima drugog i trećeg prioriteta, preko planinskih prevoja i u višim predjelima snijega ima do pet centimetara, pa se vozačima savjetuje da bez kompletne zimske opreme ne kreću na put.

Zbog čestih promjena temperature učestalija je pojava odrona, kojih trenutno najviše ima duž Đerdapske i Ibarske magistrale.

Trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se