9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

SARAJEVO: Pala skela na zgradi u izgradnji, dvoje poginulih

SARAJEVO – Na gradilištu u centru Sarajeva juče je u kasnim poslijepodnevnim satima došlo do nesreće u kojoj se srušila se skela u zgradi koja je u izgradnji.

Dva muškarca su poginula, a jedan je teže povrijeđen kada se srušila skela sa objekta u izgradnji u sarajevskoj opštini Centar, rekao je danas Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Irfan Nefić.

Zaposleni radnici Famus gradnje stoje jutros ispred objekta koji su gradili i sa nevjericom posmatraju posljedice strašne nesreće u kojoj su poginula dvojica njihovih kolega.

Oni se nadaju da će treći radnik firme, koji je preživio pad sa četvrtog sprata, proći bez zdravstvenih posljedica. U nevjerici odmahuju glavom, ali da pričaju o tome što se dogodilo ne smiju jer se boje za svoje radno mjesto.

Dvojicu radnika je pozvao postupajući inspektor kako bi dali izjave o jučerašnjem događaju. Građani se i danas okupljaju oko mjesta nesreće i posmatraju ogromne količine obrušenog betona na ulici.

„Žalosna je činjenica da je ovo ljude koštalo života. Ovakve skele su mimo svakog propisa, pa pogledajte samo tu količinu daske. Posmatrao sam ih svaki dan i znao sam da će se srušiti sve. Ništa se ne radi prema propisima, a onda se čudimo tragedijama“, rekao je za Klix.ba građanin koji stanuje u neposrednoj blizini mjesta nesreće.

U ulici Hiseta još uvijek traje uviđaj, a inspektori se nalaze na vrhu zgrade, odnosno mjestu sa kojeg je skela pala. Radnici pokušavaju koordinirati uklanjanje ogromnih količina betona sa ulice, kako bi saobraćaj na ovoj dionici bio normalizovan.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se