5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Republika Srpska – garancija slobode za srpski narod

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da je Republika Srpska garancija slobode za srpski narod.

„Evo nas u danu koji slavimo kao krunu svoje slobode. Šta bi nam bio Dan Republike ako ne dan u kome obilježavamo žrtvu koju smo podnijeli i podnosimo za slobodu“, rekao je Dodik na svečanoj akademiji u Banjaluci povodom Dana i krsne slave Republike Srpske – Svetog arhiđakona Stefana.

On je zahvalio svima koji su učestvovali u stvaranju Republike Srpske, majkama koje su izgubile sinove, onima koji su bili ranjeni, zarobljeni i mučeni.

„Republika Srpska je iznad svih nas i naših života, jer nam predstavlja slobodu. Ako umanjimo Republiku Srpsku umanjićemo našu slobodu, a ako je izgubimo izgubićemo i slobodu“, istakao je Dodik.

On je zahvalio i svima koji su od 1992. godine branili i odbranili Republiku Srpsku.

U Banjaluci je danas održana svečana akademija povodom obilježavanja Dana i krsne slave Republike Srpske – Svetog arhiđakona Stefana.Svečanoj akademiji prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Željka Cvijanović, poslanici u Narodnoj skupštini i ministri u Vladi Srpske, te Njegova svetost patrijarh srpski Irinej.

Akademiji su prisustvovali i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov, predstavnici Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, međunarodnih institucija, diplomatskog kora u BiH, te zvanice iz javnog, političkog i društvenog života Republike Srpske i BiH.

Nakon akademije biće organizovan svečani prijem u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske.

U Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci jutros je, povodom Dana i krsne slave Republike Srpske – Svetog arhiđakona Stefana, služena Sveta arhijerejske liturgija koju je predvodio Njegova svetost patrijarh srpski Irinej.

Republika Srpska danas slavi 23. rođendan.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se