18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Rakijom liječio krave muzare!

M.I. (57), penzioner iz okoline Kragujevca uspio je da prevari na desetine vojvođanskih stočara, “pelcujući” im krave specijalnim koktelom koji je zapravo bio mješavina nekoliko beskorisnih sastojka.

Među sastojcima se čak nalazila i rakija, pišu “Naše novine”.

Nekadašnji veterinarski tehničar M.I. (57) koji je radio u sjevernom Banatu više od dvije decenije, a sada je penzioner i živi u okolini Kragujevca, prevario je nekoliko desetina proizvođača kravljeg mlijeka sa kojima je godinama sarađivao. On im je prodavao injekcije i lijekove za povećanje mliječnosti krava, javio je Telegraf.

Injekcije je pravio od meke rakije, u koju je stavljao cvijet kantariona i malo ulja i tim koktelom je onda “pelcovao” krave. Umjesto 3.500 dinara, koliko koštaju regularne vakcine, injekcije koje navodno ubrzavaju laktaciju krava naplaćivao je samo 2.000 dinara i tako za nedjelju dana zaradio više od 150.000 dinara.

Najviše prevarenih stočara je u okolini mjesta Monaštor na sjeveru Vojvodine. Ištvan Mojzeš, jedan od prevarenih, kaže da ne može da povjeruje da je tako naivno povjerovao u priču o tome da crvena tečnost nastala od rakije, ulja i cveta kantariona može da bude efikasna na krave da daju više mlijeka.

Dva dana nakon dobijanja rakijske terapije, krave su počele manje da jedu i umjesto više, počele su da daju i po šest litara manje mlijeka nego prije toga.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se