18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Pijani biciklista usmrtio pješaka u Pilici

ZVORNIK – Rajo Bajić (75) iz Zvornika preminuo je od povreda koje je zadobio kada ga je na putu Zvornik – Bijeljina biciklom udario njegov pijani sugrađanin Mikajlo Stankić (68).

Iz CJB Bijeljina, navodeći njihove inicijale, saopšteno je da se nesreća dogodila 17. januara oko 20 časova u mjestu Donja Pilica kod Zvornika. U policiji su potvrdili da je alkotestiranjem bicikliste Stankića utvrđeno da je u krvi imao 1,05 promila alkohola u vrijeme nesreće, piše Glas Srpske.

– Biciklista M. S. je zbog neprilagođene vožnje udario pješaka R. B., koji je pao na asfalt i zadobio teške povrede glave. Nakon ukazane ljekarske pomoći u Opštoj bolnici u Zvorniku pješak je zbog težine povreda prevezen u Klinički centar u Tuzli, gdje je 18. januara preminuo – rekli su u policiji.

U CJB Istočno Sarajevo su istakli da uzrok ove tragedije nije utvrđen i da je o svemu obaviješteno Okružno tužilaštvo u Bijeljini. Kazali su da je dežurni tužilac  naložilo istragu s ciljem utvrđivanja uzroka i okolnosti ove nesreće.

Prema nezvaničnim informacijama, Stankić na biciklu nije imao svjetlo, a vozio je veoma brzo i krivudao putem.

– Put je bio neosvijetljen i on vjerovatno nije ni primijetio pješaka, kojeg je u punom naletu udario i oborio na asfalt. Pješak Bajić udario je glavom o ivičnjak i od siline udara zadobio izliv krvi u mozak. Pao je i biciklista, ali je samo lakše povrijeđen – rekao je izvor blizak istrazi.

Prema policijskim statistikama, ovo je druga pogibija u saobraćaju ove godine na području Centra javne bezbjednosti Bijeljina. Prošle godine na putevima na području ovog centra poginule su 24 osobe. U policiji su istakli da su glavni uzroci nesreća alkohol i neprilagođena brzina.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se