9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Osnovan prvi internet radio Eparhije zvorničko-tuzlanske

BIJELJINA – Sa blagoslovom NJegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Hrizostoma, tokom prazničnih dana sa radom je počeo prvi internet radio u Eparhiji – „Pravoslavni duhovni radio Logos“.

Na sajtu Eparhije saopšteno je da su u Arhijerejskom namjesništvu brčanskom, pri hramu Svete Petke u Grčici, svetosavci, pod rukovodstvom sveštenika ove Crkvene opštine i parohije, započeli ovo uzvišeno i bogonadahnuto djelo, u slavu Božiju i na duhovnu korist svih onih koji ga budu slušali.

„Pravoslavni duhovni radio Logos` je izraz vjere i pobožnosti mladih ljudi, članova Crkve i Svetosavske omladinske zajednice, koji žele da budu misionari današnjeg vremena, da bi kroz svoju skromnu i poniznu žrtvu u ljubavi svjedočili Logosa Božijeg, Bogočovjeka, svim Pravoslavnim hrišćanima i onima koji traže duhovnu hranu i utjehu u ovozemaljskom životu“, navodi se u saopštenju.

Duhovni radio Logos na internet stranici http://radiologos.org/ obuhvatiće i ostale segmente pravoslavnog života, kao što su istorija, kultura, tradicija, prosvjeta i druge duhovne vrijednosti pravoslavne vjere i nacionalnog identiteta našeg naroda.

Na Badnji dan i na praznik Rođenja Hristovog – Božić slušaoci ovog radija će u dnevnim terminima imati priliku da čuju božićnu poruku NJegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Hrizostoma.

Sutra, na Božić, biće emitovan direktan prenos Svete liturgije iz hrama Svete Petke u Grčici u Brčkom, sa početkom u 5.00 časova.

„Neka je slušanje Pravoslavnog duhovnog radija Logos na korist i spasenje svih koji ga budu slušali i neka je slava i hvala Gospodu Bogu za sve“, poručuju iz Eparhije zvorničko-tuzlanske.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se