9.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Obnova kuća oštećenih u maju 2014. godine

ZVORNIK – U okviru Projekta hitnog oporavka od poplava – zajam Svjetske banke, Ministartvo raseljenih osoba i izbjeglica Federacije BiH objavilo je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu pomoći fizičkim licima čiji su stambeni objekti oštećeni usljed elementarnih nepogoda u 2014. godini.

Među gradovima i opštinama čije je stanovništvo pretrpjelo štete i koje su obuhvaćene ovim Javnim pozivom je i opština Zvornik.

Odabir korisnika vršiće Komisija u sastavu predstavnika Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i lokalne zajednice, a pomoć će biti u vidu građevinskog materijala.

Prijave mogu podnositi:

– lica, odnosno domaćinstva iz reda povratničke ili raseljeničke populacije, a koja su pogođena poplavama ili klizištima;
– lica, odnosno domaćinstva iz reda interno raseljenih lica, a koja su pogođena poplavama ili klizištima
– lica raseljena usljed elementarne nepogode i trenutno se nalaze u privremenom (kolektivnom) smještaju;
– lica raseljena usljed elementarne nepogode i trenutno su smještena u zakupljenoj stambenoj jedinici ili kod rodbine ili prijatelja;
– lica raseljena usljed elementarne nepogode i trenutno su smještena u improvizovanom smještaju i
– lica koja su se vratila u oštećenu stambenu jedinicu koja ne ispunjavaju minimum propisanih standarda.
Opšti uslovi za dodjelu pomoći su da je : stambena jedinica oštećena ili uništena usljed posljedica elementarne nepogode i nije uslovna za stanovanje, da je fizičko lice, odnosno porodica u njoj živjela na dan 15. maja 2014. godine i da je fizičko lice vlasnik ili posjednik stambene jedinice koja je predmet obnove.

Posebni uslovi su:

– da su lica koja pripadaju kategoriji ugroženih osoba u stanju socijalne potrebe – korisnici prava na stalnu novčanu pomoć;
– lica koja pripadaju ostalim kategorijama socijalno ugroženih osoba i
– da procenat potrebne intervencije na stambenoj jedinici odgovara raspoložvom planu i sredstvima konkretnog projekta.

Javni poziv objavljen je na oglasnoj tabli Opštine Zvornik, te internet stranicama www.fmroi.gov.ba i www.opstina-zvornik.org i biće otvoren do 2. februara 2015. godine, a podnošenje prijava sa dokumentima iz Javnog poziva može se vršiti lično ili preporučenom poštom na adresu Opštine Zvornik ili Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Obrasci prijava dostupni su u Šalter sali Opštine Zvornik ili Federalnog ministarstva, te na internet stranici www.fmroi.gov.ba i www.opstina-zvornik.org.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se