15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Novaku samo Srbija u srcu

MELBURN – Prvi teniser svijeta Novak Đoković smatra da bi igračima trebalo da bude dozvoljeno da promjene državu za koju igraju, ali je istakao da on nikada ne bi igrao ni za kog drugog sem za Srbiju.

Kada je svojevremeno počeo da se bavi tenisom Đoković je prolazio kroz težak period neimaštine i nedostatka uslova. Srbija nije mogla da ulaže u njega zbog rata i teške situacije u zemlji. Tada je došla ponuda od saveza Velike Britanije da zaigra za njih, ali Novak nije htio da promijeni državu.

– Očigledno je to faza mog života u kojoj ništa nije bilo lako. Pokušavao sam da pronađem prave uslove. Tada je Srbija prolazila kroz tešku ekonomsku situaciju i imali su važnije stvari od finansiranja 15-godišnjeg tenisera. Tenis nije imao veliku tradiciju. Nisam imao ni trunku sumnje i želeo sam da igram za Srbiju. Imao sam jasnu viziju o tome pod čijom zastavom želim da igram – objasnio je Đoković.

O promjeni državljanstva Đoković je govorio zbog protivnika u prvom kolu Australijen opena Alježa Bedenea, protiv kojeg je rano jutros trebalo da igra, a koji ima istu ponudu kao nekada Đoković.

– Ne znam koji motivi stoje iza njegove želje. Da li to želi iz ličnih razloga, zbog finansijske prirode ili nečega drugog, smatram da to treba da mu dozvole. Znam da su pravila striktna, ali nadležni organi treba da daju igračima da biraju za koga će igrati. Ako to Bedene želi, ima moju podršku – dodao je Đoković.

Agencije

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se