20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

NASTAVLJEN NIZ USPJEHA: Zvornička džudistkinja najbolja kadetkinja Republike Srpske

DŽudistkinja Teodora Božović iz Zvornika, najbolja kadetkinja Republike Srpske

ZVORNIK – Teodora Božović, članica DŽudo kluba „Srpski soko“ iz Zvornika, nastavila je sa nizom sjajnih uspjeha i u protekloj takmičarskoj godini. Ima šesnaest godina, učenica je Gimnazije „Petar Kočić“ u Zvorniku, a džudoom se bavi od svoje šeste godine.

Na osnovu rezultata u prošloj godini, Izvršni odbor DŽudo saveza Republike Srpske, proglasio ju je za najbolju kadetkinju. Teodora je nosilac smeđeg pojasa, standardni član prve ekipe „Srpskog sokola“ i reprezentativka Bosne i Hercegovine.

Duga je niska njenih uspjeha u protekloj godini, koja je sigurno bila najuspješnija u njenoj dosadašnjoj karijeri.

– Prošle godine sam osvojila 20 medalja od kojih su 12 bile zlatne. Učestvovala sam u julu, na prvenstvu Evrope u Atini i u kvalifikacijama izgubila od vicešampionke Evrope i ostala bez plasmana. Na Balkanskom prvenstvu u Ksantiju u Grčkoj sam zauzela peto mjesto. Na juniorskom prvenstvu Republike Srpske u Trebinju sam osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju, a na prvenstvu Bosne i Hercegovine u Mostaru u maju sam bila druga. Na prvenstvu Bosne i Herecgovine za kadete, koje je održano u aprilu u Zvorniku bila sam prva, proglašena za najbolju kadetkinju, a moj klub osvojio prva mjesta i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, rekla nam je Božović.

Nije to bilo sve od ove mlade takmičarke. Ona je bila i najbolja kadetkinja i na prvenstvu Republike Srpske, a na seniorskom prvenstvu Republike Srpske u Laktašima u februaru je ponovila sjajan uspjeh i osvojila još jednu zaltnu medalju. Iako kadetkinja, na prvenstvu Bosne i Hercegovine za mlađe seniorke bila je druga ali je zato osvojila zlatnu medalju na prvenstvu Republike Srpske u istoj kategoriji.

– Od domaćih i međunarodnih turnira izdvojila bih prva mjesta na internacionalanom turniru u Dubrovniku, zatim na međunarodnom turniru u Trebinju u martu, te međunarodne turnire u Vogošći, Novoj Bili, Palama i Kaknju, zaključila je Teodora Božović, dio liste sjanih uspjeha u protekloj godini.

Drago Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se