8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Načelnik Stevanović organizovao svečani prijem povodom Dana Republike Srpske

ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović organizovao je danas, povodom Dana Republike Srpske, svečani prijem za zvorničke privrednike, rukovodioce ustanova i institucija, predstavnike političkog života, nevladinih organizacija i novinare.

On je poručio da je, zbog svih onih koji su utkali živote u stvaranje Republike Srpske, ali i zbog generacija koje dolaze, obilježavamo rođendan Republike Srpske.

– Naša je obaveza da i ovaj dan iskoristimo da u duhu praznika koji su u toku, poželimo jedni drugima što više Badnjih dana, ne u smislu praznovanja, nego praštanja, zbližavanja, njegovanja tradicije i porodične i familijarne i prijateljske. Neka Republika Srpska i njen rođendan budu još jedan motiv da naša svakodnevica bude takva da se ne dijelimo, budemo jedni uz druge, da se podržavamo i pomažemo, radimo više i bolje, iskorjenjavamo loše navike gdje ih ima, i samo tako ćemo opstati i ostati na ovim prostorima. Zahvaljujem se svima vama koji ste svojim prisustvom dali na značaju ovog datuma, rođendana Republike Srpske koja je danas trajna kategorija. U njenu čast, u čast svih onih koji su za nju dali život, pozivam vas da se više poštujemo i uvažavamo, kao i da poželimo našim prijateljima i braći protiv kojih se vode razni postupci za period 92 – 95 godina da što prije dokažu svoju nevinost. Da svi u godini koja je počela stavimo sebi u zadatak da, prije svega, nađemo u svojoj duši i životu mjesta za sve one kojima smo potrebni, za sve one kojima treba oprostiti i pomoći na bilo koji način. Danas moramo pokazati zajedništvo i ovdje ćete i vidjeti ljude iz raznih političkih opcija, jer naša je želja da svi budemo jedno, Republika Srpska to zaslužuje – istakao je Stevanović.

Prvi čovjek zvorničke opštine ocijenio je da su i pored krize koja je zahvatila opštinu, kao i sve u okruženju, sačuvana radna mjesta, te da je broj zaposlenih povećan u odnosu na kraj 2013. godine.

– Nastavili smo sa investicionim ciklusom koji će trajati i u ovoj godini, završavamo projekte koje smo započeli, kao što je završetak druge faze Vodovoda „Zvornik Sjever“, a pokrenućemo i neke nove, prije svega mislim na treću fazu vodosnabdijevanja, vodovod u Tršiću i mislim da Zvornik i Republika Srpska, bez obzira na sve teškoće kroz koje prolazimo, idu jednim sigurnim putem, jednom stazom za koju smo na vrijeme naučili šta nas na njoj čeka i ne dozvoljavamo nikakva iznenađenja. Projekte ne razdvajam po važnosti, ali najvažnije mi je kad se rodi dijete iz našeg projekta sufinansiranja vantjelesne oplodnje kod bračnih parova sa problemom steriliteta. I svi infrastrukturni projekti, poput vodovoda Sjever i Regionalne deponije i drugih su podjednako važni. Sad ulazimo u fazu gdje treba da obezbijedimo sredstva, nadam se u što većom mjeri donatorska, da bi realizovali sistem za prečišćavanje otpadnih voda. Želja mi je da u ovoj godini uđemo u projekat izgradnje žičare prema našoj tvrđavi Đurđevgradu, čime ćemo za par minuta stizati u taj dio grada koji treba da postane svojevrsna turistička atrakcija. U godini koja je počela, nama u Zvorniku treba, prije svega, da bude zadatak da sačuvamo kičmu našeg razvoja – Kompaniju „Alumina“, da pokušamo zatvoriti stečajni postupak, da sačuvamo oko 1.300 radnih mjesta, da pokušamo dovesti i neke nove investitore koji bi svoju proizvodnju nadgradili nad postojećom i to je jedna ozbiljna razvojna šansa naše opštine, a imajući u vidu i snagu te fabrike, razvojna šansa i cijelog regiona i Republike Srpske – naglasio je Stevanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se