10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Na pijanci ubio rođaka zbog sijena

DERVENTA – Slađan Jokanić (29) iz Dervente ubijen je nožem tokom pijanke u kući rođaka Blagoja Jokanića u selu Drijen kod Dervente, saznaje „Glas Srpske„.

Zbog ubistva, koje se dogodilo u ponedjeljak oko 22 časa, policija je privela njegove rođake braću Blagoja (74) i Simeuna Jokanića (79) i još jednu osobu.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je Slađana nožem u grudi ubo rođak Simeun. Ko je ubica biće utvrđeno tek nakon što istražni organi slože kockice ubistva.

Izvor blizak istrazi je rekao da su Slađan, Blagoje i Simeun, kao i još neke osobe, zajedno pili i da su se pijani potukli.

– Ne zna se još tačno šta je bilo. Navodno su svađa i sukob izbili, jer je Slađan prošle godine zapalio sijeno na Simeunovoj njivi – kazao je naš izvor. On kaže da se, osim Simeuna i Blagoja, s ovim događajem povezuju i Branimir Gvozdenović, Dalibor Marić i Goran Jokanić. Naime, Gvozdenović je bio u kući u vrijeme ubistva, dok su Dalibor Marić i Goran Jokanić prevezli Slađana, koji je do njih došao ranjen, u derventski Dom zdravlja kako bi mu bila ukazana pomoć.

U CJB Doboj potvrdili su da su uhapsili tri osobe koje se mogu dovesti u vezu s smrću nastradalog.

– Policiji je u Derventi 19. januara iz Doma zdravlja prijavljeno da je kod njih dovezen S. J. s ranama u predjelu grudi i da je preminuo na putu za bolnicu u Doboju. U toku istrage došli smo do određenih saznanja i uhapsili tri osobe. O svemu je obaviješten dežurni tužilac dobojskog Okružnog tužilaštva koje i vodi istragu – saopšteno je iz policije. Dodali su da zbog istrage ne mogu otkrivati identitet nastradalog, niti uhapšenih, kao ni druge detalje.

Dežurni tužilac je kazao da ništa ne može reći dok ne budu ispitani privedeni, svjedoci i pregledani dokazi.

– Za sada možemo potvrditi da je S. J. preminuo usljed povreda i da su zbog toga privedene tri osobe. Druge detalje ne možemo otkrivati – rekao je dežurni tužilac dobojskog Okružnog tužilaštva.

Mještani sela Drijen kod Dervente ispričali su da su ovako nešto mogli i očekivati. Prema njihovim riječima, Slađan je bio problematičan mladić i sklon piću. Kazali su da je i Simeun volio da popije i pravi kavgu.

– Slađana je policija hapsila više puta, a svima u selu je pravio probleme. Propio se i bio je sklon opijanju i svađama. Da ga nisu ubili rođaci, ubio bi ga neko drugi – rekao je jedan od mještana Drijena ne želeći da mu se pominje ime.

On je ispričao da se uhapšeni Blagoje i Simeun Jokanić bave poljoprivredom i da je teško shvatiti zašto se ovo desilo.

– Simeun je sve donedavno držao i tovio junad, a Blagoje takođe drži stoku. Blagoje ima sina i snahu i tri unuka u Njemačkoj, a Simeun dva sina i unuke. Ne znam šta im bi da se potuku sa Slađanom, vjerovatno je svemu kumovao alkohol – rekao je ovaj mještanin sela Drijen.

Roditelji

Mještani Drijena kod Dervente su kazali da je Slađanov otac Vladimir Jokanić poginuo u saobraćajnoj nesreći. Njega je prošle godine udario automobil dok je vozio motocikl, da bi se potom Slađanova majka preudala.

Kazali su da od tada Slađan živi sam u kući i da je bio puka sirotinja.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se