18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Miodrag Mihajlović iz Zvornika najbolji student generacije na Filozofskom fakultetu

ZVORNIK – Miodrag Mihajlović iz Zvornika, pravi je primjer uspješnog mladog čovjeka. Sa 22 i po godine, završio je studije matematike i fizike na Filozofskom fakultetu u Istočnom Sarajevu sa prosjekom od 9,93, zbog čega je proglašen za najboljeg studenta u školskoj 2013/14 godine.

Trenutno je zaposlen u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Zvorniku, dok studira master studije na Prirodno matematičkom fakultetu u Novom Sadu, institut za fiziku.

Miodrag je rođeni Zvorničanin, u Zvorniku je završio i osnovnu i srednju školu. Matematiku je odbrao kako kaže jer mu je na neki način bila izazov, a onda mu se i svidjela i odlučio je da mu to bude životni poziv.

– U srednjoj školi sam bio baš usmjeren na matematiku, išao sam na razna takmičenja iz matematike i fizike, najviše iz matematike. Imao sam dobre profesore, moram da ih pohvalim. Profesor Milisav Nikolić je zaslužan u velikoj mjeri zato što sam nastavio da se bavim matematikom. On mi je usadio osjećaj za matematiku i nadogradio to nešto što sam imao od ranije – priča nam Miodrag.

Kaže da je na i fakultetu imao dobre profesore, koji su znali da prenesu na studente znanje, ali i način da se zavole ovi predmeti. Za vrijeme studija, samo je tri puta dobio devetku i to od istog profesora, kome reče ne zamjera jer je bio strog, ali pravičan. Zato je kod tog istog profesora u trećoj i četvrtoj godini ima i tri desetke.

Miodrag Mihajlović, koji je bio i stipendista Fonda ‘Milan Jelić’, kaže da mu rad u školi oduzima dosta vremena, ali mora da se zarađuje. Upisao je teorijsku fiziku, neke ispite je već završio i dobro mu ide.

Miodrag Mihajlović  briljantni student iz Zvornika– Planiram da se bavim naučnim radom, gradim naučnu karijeru iz oblasti fizike. Volio bih svim silama da ostanem ovde, ovde mi je prirodnije, ali ako budem morao da odem za boljim životom… priča Miodrag nadajući se da će i u našoj nauci doći neko bolje vrijeme.

Tajna njegovog uspjeha, kako nam kaže je u ogromnom radu i odricanju. Mora se učiti konntinuirano i sa razumjevanjem, pogotovu se to odnosi na matematiku i fiziku.

– Mada sam na fakultetu više učio matematiku, odabrao sam fiziku jer je ona nekako bliža realnom svijetu. Fizika daje mogućnost više da se ono što se učilo na fakultetu primjeni u praksi. Odabrao sam istrživački smjer jer namjeravam da se bavim naukom. Mada je teško studirati uz rad, za sada mi ide dobro, već sam neke ispite, položio neke pripremio i nadam se da će biti uspješno kao i na redovnim studijama zaključio je Miodrag Mihajlović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se