23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Još jedan crni vikend na putevima: Pregažena starica kod Milića

BANJALUKA – Tri osobe su poginule tokom vikenda u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile na putevima u Srebreniku, Milićima i Prnjavoru.

Kod Milića je juče ujutro poginula je starica Jovanka Stupar (79), u Srebreniku Asim Umihanić, dok je u Prnjavoru u subotu stradao Predrag Stojaković (39) iz Prnjavora, piše Glas Srpske.

Umihanić je poginuo juče dva časa poslije ponoći u Babunovićima, na magistralnom putu Srebrenik – Gračanica.

Prema nezvaničnim informacijama, on se te kobne večeri u „mercedesu“ vraćao kući sa prijateljima, za čijim volanom se nalazio M. M. (42) iz Srebrenika. Srebreničanin je, krećući se iz pravca Gračanice, izgubio kontrolu nad vozilom, sletio s kolovoza i udario u betonsku dvorišnu ogradu. Od siline udara „mercedes“ se odbio od ograde i u trenutku njegovog okretanja na putu, naišao je „golf“ i u punoj brzini udario u njega.

Vozač „mercedesa“ i saputnici U. E. (41), M. R. (42) i M. M. poslije nesreće su odmah prevezeni u Hitnu službu Doma zdravlja Srebrenik. Poslije ukazane ljekarske pomoći U. E. i M. M. pušteni su kući, dok je M. R., zadržana na liječenju na Klinici za hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Nažalost, Umihanić je ostao zarobljen u smrskanom vozilu, pa su morali intervenisati vatrogasci.

– Za 11 minuta smo došli na lice mjesta sa jednim vozilom i dva vatrogasca. Suvozačeve noge prikliještile su papučice, pa smo morali hidrauličnim kliještima sjeći lim kako bismo ga izvukli – rekao je komandir smjene Vatrogasne jedinice Srebrenik Muhamed Ibrić.

O koliko teškoj nesreći je riječ govori i podatak da je vatrogascima trebalo više od jednog časa da izvuku tijelo vozača.

– Vozilo je bilo uništeno, jedan točak je ispao. Ekipa hitne pomoći je non-stop intervenisala kako bi pokušali spasti suvozača – kazao je Ibrić.

Umihanić je potom prevezen u bolnicu, gdje su ljekari mogli samo da konstatuju smrt. Prema nezvaničnim informacijama, nastradali čovjek je živio u zaseoku Salihbašići kod Sladne sa suprugom i dvoje djece.

Druga nesreća, u kojoj je nastradala starica Stupar, desila se juče oko 6.15 časova kada je staricu udario „ford“ koji je vozio Asim Esmić (28) iz Vlasenice.

Mještani Dubničkog mosta kod Milića kazali su da je Stupareva tog jutra krenula na autobus i navodno je planirala da ide na pijacu.

– Ne znam tačno kako je došlo do nesreće, ali sam čuo da je vozač direktno udario u nju. Živjela je sa suprugom na jednom spratu, a iznad njih njihov sin sa ženom i djecom – kazao je njen komšija.

Na magistralnom putu Prnjavor – Klašnice, u selu Puraći, u subotu oko 17.30 časova dogodila se nesreća u kojoj je poginuo Stojaković. On je nastradao kada se vozeći automobil sudario sa kamionom „volvo“, kojim je upravljao Aleksandar Šormaz (50) iz Mrkonjić Grada. U ovoj nesreći vatrogasci su isto morali sjeći automobil kako bi izvukli tijelo Stojakovića.

Pogibija

Predsjednik cazinske Mjesne zajednice Krivaja i član stranke A-SDA Ferid Lulić (35) poginuo je u petak kasno uveče u saobraćajnoj nesreći u naselju Mala Lisa u Cazinu.

Lulića je, dok je pješke prolazio pored restorana „Basari“, udario automobil kojim je upravljao F. H. iz Cazina. Lulić je sa teškim povredama prevezen u Dom zdravlja Cazin, a potom i u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, gdje je ubrzo preminuo.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se