12 C
Zvornik
20. април 2024.

Isplata deponenata protiče bez problema

BIJELJINA – Za isplatu deponenata likvidirane Bobar banke otvorena su 122 isplatna mjesta u 35 filijala Unikredit banke i prvi ovakav proces u BiH protiče bez problema, izjavio je Srni direktor Agencije za osiguranje depozita BiH Josip Nevjestić.

On je precizirao da za prvih sat vremena na šest udarnih punktova u Republici Srpskoj isplaćeno 120 deponenata likvidirane Bobar banke.

Prema njegovim riječima, najveći pritisak deponenata očekuje se u filijalama Unikredit banke Banjaluka u Bijeljini, Zvorniku, Lukavici, na Palama, u Derventi i Doboju.

„Nema nervoze, što pospješuje proces isplate, a prvi utisci su veoma povoljni i optimista sam da će proces isplate osiguranih depozita do 50.000 KM ići brzo, možda i za narednih 15 do 20 dana“, kaže Nevjestić.

On podsjeća da nešto manje od 22.000 deponenata ima mogućnost podizanja novca, prebacivanja na drugu banku ili deponovanja u Unikredit banci Banjaluka.

Nevjestić je dodao da je na osigurane depozite obračunata kamata do 23. decembra, kada je oduzeta dozvola za rad Bobar banci.

Prema njegovim riječima, ukupna obaveza Agencije za isplatu depozita je oko 86 miliona KM i sav novac već je na računu Unikredit banke.

„Ovo je prvi slučaj u BiH, ali je u svijetu to prisutno dosta godina i svi su to prošli, tako da sam siguran da ćemo ovaj zadatak u potpunosti ispuniti“, zaključio je direktor Agencije za osiguranje depozita BiH Josip Nevjestić.

Direktor sektora za stanovništvo u Unikredit banci Banjaluka Duško Petković rekao je Srni da se najveći broj deponenata likvidirane Bobar banke nalazi u Bijeljini, gdje je danas otvoreno devet dodatnih šaltera za isplatu.

Prema njegovim riječima, radno vrijeme filijala Unikredit banke je produženo da bi se bez problema okončala isplata osiguranih depozita do 50.000 KM.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se