9.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Filmovi koje ne smijete propustiti u 2015.

Sajt posvećen pop kulturi Didžital spaj preporučuje listu od 15 filmova čije premijere nas očekuju tokom 2015. godine.

Na 15. mjestu je još jedan u nizu Marvelovih superheroja „Ant – Man“ koji u bioskope stiže u julu. Razlog, osim činjenice da je supermoć Čovjeka mrava smanjivanje, leži i u glumačkoj podjeli – Pol Rad, Majkl Daglas, Kori Stol.

U maju u svjetske bioskope stiže „Mad Max: Fury Road“ Džordža Milera sa Tomom Hardijem i Šarliz Teron koji, piše Didžital spaj, obećava mračnu, uzbudljivu postapokaliptičnu vožnju svijetom Pobjesnelog Maksa.

U februaru stiže film „Selma“ o životu Martina Lutera Kinga. Već se priča o nominaciji za Oskara za glumca Davida Ojelova, a biografski film Ave Du Vernej zaobilazi klišee iz priče o Martinu Luteru Kingu i nudi intimniju i možda brutalniju sliku marševa za ljudska prava u Americi šezdesetih.

Novi film Kventina Tarantina „The Hateful Eight“ predstavlja njegov izlet u vestern. Osim toga što umalo nije snimljen, jer je scenario za njega procuro, film o lovcima na glave u Vajomingu „preporučuje“ glumačka ekipa sa Čeningom Tejtumom, Semjuelom L. Džeksonom, Kurtom Raselom, Timom Rotom i Dženifer Džejson Li. Kada stiže u bioskope za sada se ne zna.

U aprilu stiže i najnoviji, sedmi nastavak franšize „Paklene ulice“ (Fast & Furious) gdje se poslednji put pojavljuje tragično preminuli Pol Voker. Dodatni razlog da se „Furious 7“ pogleda je taj što se serijal sa svakim novim nastavkom zapravo poboljšava, piše Didžital spaj.

Na desetom mjestu liste je „Wild“ koji u januaru stiže u bioskope i gdje bi Ris Viterspun opet mogla da bude nominovana za Oskara. Scenario za „Divljinu“ adaptirao je Nik Hornbi a rađen je prema memoarima Šeril Strejed koja je donijela impulsivnu odluku da pješači 1000 milja kroz pustinju u pokušaju da se oporavi od tuge i zavisnosti.

Na devetom mjestu liste filova koji se moraju vidjeti je „Ex Machina“. Rediteljski devbi Aleksa Garlanda stiže u januaru, a Didžital spaj ga preporučuje kao najbolji naučno – fantastični film godine.

U junu stiže novi „Park iz doba jure“ ovoga puta sa Krisom Pratom u glavnoj ulozi i u režiji Kolina Trevoroua koji nudi drugačiji pogled na zabavni park pun dinosaurusa.

Na sedmom mjestu ove liste je „Foxcatcher“ Beneta Milera. Ova psihološka drama o „partnerstvu“ ekscentričnog milionera i dvojice rvača, rađena prema stvarnim događajima sa Stivom Karelom, Čeningom Tejtumom i Markom Rufalom, a u bioskope stiže u januaru.

Poslednji nastavak serijala „Igre gladi“ u bioskope stiže u novembru i dok je prvi dio „Sjaja slobode“ bio najbolji film u franšizi „Igre gladi“, drugi dio će dati konačne odgovore na sva pitanja.

Na petom mjestu liste je miljenik kritičara, film „Čovek ptica“ (Birdman) sa Majklom Kitonom koji igra nekadašnju zvijezdu akcionih filmova. Film u bioiskope stiže u januaru, a već je favorit za Oskare.

Na četvrtom mjestu je kanski pobjednik „Whiplash“ Dejmijena Čazela. Film je priča o destruktivnom odnosu ambicioznog džez bubnjara (Majlsa Telera) i njegovog sadističkog, inspirativnog profesora (Džej Kej Simons).

Neizostavni „Osvetnici“ ovoga puta u filmu „Avengers: Age of Ultron“ u bioskope ulijeću u aprilu i kombinacija mračnog humora, harizme i ličnih sukoba osvetnika ovaj film smješta na treće mjesto liste.

Na drugom mjestu je „Spectre“, novi film u serijalu o Džejmsu Bondu. Danijel Krejg reprizira ulogu tajnog agenta 007 a film koji u bioskope stiže u oktobru opet režira Sem Mendes.

Na prvom mjestu liste je novi nastavak serijala „Ratovi zvijezda“ – „Star Wars: The Force Awakens“. Džej Džej Abramsovo putovanje u daleku, daleku galaksiju kreće 18. decembra a uz Harisona Forda, Keri Fišer i Marka Hamila, stižu i Oskar Ajsak, Lupita Njongo, Adam Drajver, Maks fon Sidou, Džon Bojegal i drugi. Abrams sa Lorensom Kasdanom radi na scenariju i po svemu sudeći „Sila se budi“ neće biti nova „Fantomska napast“, zaključuje Didžital spaj.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se