10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Fantastična godina za mladog zvorničkog tenisera

ZVORNIK – Najbolji mladi teniser Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, Zvorničanin Nikola Zekć u 2014. godini ostvario je fantastične rezultate koji su zadivili mnoge teniske stručnjake sa naših prostora i šire.

Zekić je pobjednik svih turnira iz kalendara teniskog saveza Republike Srpske na kojima je učestvovao u svojoj konkurenciji. Nadmoćno je trijumfovao i na međunarodnom turniru „KUP NADA“ koji do sada niko iz Republike Srpske nije osvojio. Na turniru su učestvovali i najbolji teniseri iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Crne Gore i Federacije BiH.

Prije sedam dana zvanično je proglašen od strane TSRS za najboljeg mladog tenisera Republike Srpske u 2014. godini.

Iako je prije 20-tak dana napunio tek 10 godina to mu nije smetalo da na nivou Bosne i Hercegovine odigra pet turnira u konkurenciji do 12 godina, gdje je trijumfalno pobjeđivao sve protivnike. Ovo mu je od 01. januara 2015. obezbijedilo titulu najboljeg juniora Bosne i Hercegovine u konkurenciji dvije godine starijih tenisera.

Sa preuzimanjem prvog mjesta u BiH u konkurenciji do 12 godina, pristigli su i prvi pozivi za međunarodne turnire širom Evrope, priča nam Nikolin otac Goran Zekić.

-Plan za 2015. godinu je da se izlazi i na međunarodnu scenu u skladu sa mogućnostima i raspoloživim sredstvima, kao i da se zadrže pozicije najboljeg mladog tenisera u BiH – rekao nam je Goran Zekić.

Na inicijativu Teniskog Saveza Srbije u toku je i Nikolina registracija u Srbiji gdje bi trebao da se u 2015. godini oproba i u Srbiji.

Nikolin otac očekuje da će Nikola u narednom periodu imati tretman od strane lokalne zajednice onakav kakav zaslužuje, a sve u skladu sa već ostvarenim i postignutim rezultatima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se