20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Đoković sa 6:0 u petom setu obezbijedio finale AO

MELBURN – Najbolji teniser svijeta Novak Đoković savladao je u polufinalu Australijen opena u Melburnu Stanislasa Vavrinku sa 3:2, po setovima 7:6 (1), 3:6, 6:4, 4:6, 6:0.

Bila je ovo, nakon 210 minuta igre, 17. pobjeda srpskog tenisera u njihovom 20. međusobnom dvoboju i ujedno trijumf kojim je Đoković obezbijedio peto finale na ovom Gren slem turniru, ukupno 15. finale u karijeri.

Đoković se na najbolji način revanširao švajcarskom teniseru za prošlogodišnji poraz u četvrtfinalu.

Najbolji srpski teniser svih vremena je četiri puta osvajao Australijan open tokom karijere, a na istom mjestu je 2008. stigao do svog prvog Gren slema.

U finalu u nedjelju Novak Đoković će igrati za peti trofej u Melburnu, ukupno osmi na gren slem turnirima, protiv Britanca Endija Mareja. Podsjetimo da je srpski teniser dva puta savladao Mareja u finalu AO – 2011. i 2013. godine.

Bespotrebno zakomplikovao put ka finalu

Novak Ðoković je ocijenio da je svojim greškama u pobjedi protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke sebi bespotrebno zakomplikovao put u finale.

„Sam sam sebi zakomplikovao žvot u meču. Gurali smo jedan drugoga do krajnjih granica. Svaka čast Stenu na velikoj borbi“, rekao je on.

Prvi reket Srbije je naglasio da je zadovoljan što će igrati za svoj peti gren slem trofej na Australijan Openu, ukupno osmi, protiv Britanca Endija Mareja, prenose agencije.

„Sa Endijem sam prvi put igrao kada sam imao 12 godina. Lepo je što ćemo igrati još jedno gren slem finale“, poručio je Ðoković.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se