18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Dodik: Srpska, sinonim slobode srpskog naroda

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska sinonim slobode za srpski narod, ali i dobro mjesto za život drugih, zbog čega se treba posvetiti njenom jačanju u svakom segmentu.

Dodik je rekao da je Republika Srpska svojim postojanjem pokazala da nije slučajan hir ili dašak vjetra nanesen raspadom bivše Jugoslavije, već trajno opređeljenje ljudi koji žive na tom prostoru.

„Svima želim da čestitam Dan Republike, božićne praznike, a ono što svakom čovjeku, cijeloj Republici i svijetu treba jeste mir“, poručio je Dodik nakon polaganja vijenaca na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske na groblju „Sveti Pantelija“ u Banjaluci.

On je dodao da će institucije Republike učiniti sve da brzo osmisle i provedu veoma opsežne mjere koje će je stabilizovati, omogućiti privredni rast i novo zapošljavanje.

„Republika Srpska dočekuje još jedan rođendan u uvjerenju da je potrebno da se okupi oko ideje rješavanja problema na svim poljima“, rekao je Dodik.

Vijence na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske položili su i predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, delegacija Vlade Srpske predvođena premijerom Željkom Cvijanović, delegacija poslanika iz Republike Srpske u Predstavničkiom domu Parlamentarne skupštine BiH i delegacija Vijeća naroda Republike Srpske.

Vijence su položile i delegacije Oružanih snaga BiH, Boračke organizacije Republike Srpske, Saveza logoraša, Republičke organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, te Saveza opština i gradova.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se