18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Bratunac: Stanovi useljivi do sredine marta

BRATUNAC – Rok za završetak sanacije boračke zgrade u Kravici kod Bratunca koja je oštećena u požaru produžen je do sredine marta zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

Načelnik Bratunca Nedeljko Mlađenović rekao je da je bilo planirano da obnova bude završena do kraja ovog mjeseca, piše Glas Srpske.

– Porodice iz četiri stana koja su potpuno izgorjela u toj zgradi privremeno su zbrinute i ostaće u alternativnom smještaju do sredine marta, kada je planiran završetak radova u unutrašnjem dijelu objekta – rekao je Mlađenović.

On je istakao da je Vlada RS blagovremeno obezbijedila novac za sanaciju zgrade u kojoj je smješteno 12 porodica poginulih boraca i raseljenih porodica.

– U skladu sa zaključkom Vlade RS, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite i Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica izdvojili su 114.000 maraka za sanaciju oštećenja – rekao je Mlađenović.

Požar u stanu Božane Milošević koji se nalazi u potkrovlju zgrade izbio je sredinom novembra prošle godine, a u vatrenoj stihiji potpuno su uništeni krov i četiri stana.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se