10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Alumina: 2014. Godina bila teška, ali i uspješna

ZVORNIK – U Kompaniji „Alumina“ organizovan je prijem koji je bio prilika da se u neformalnom druženju pred kraj godine sumiraju rezultati, sagleda šta je urađeno, ali i da se prestave ciljeve kojima će Kompanija stremiti u 2015. godini.

Predsjednik Upravnog odbora „Alumine“ Mile Matić ocijenio je da je 2014.godina bila jako teška, ali da se uprkos svemu, poslovna godina uspješno zavšava.

– Ova godina bila je jako teška, imali smo niz problematičnih situacija kao što je u prvom kvartalu bio problem sa gasom, kasnije sa poplavama, ali smo, uprkos svemu, zajedničkim naporima došli do ciljeva koje smo postavili u projekciji plana za 2014. godinu – rekao je Matić.

On je dodao da su, i pored teškoćama u „Alumini“ bila i značajna ulaganja.

– Napravili smo rekonstrukciju jednog kotla koji nam značajno daje energetsku stabilnost i sigurnost, takođe smo nadzidali branu crvenog mulja, a imamo i određene investicije kroz projekte koje sami osmišljavamo u smislu dalje diverzifikacije proizvodnog programa – istakao je Matić.

Prema njegovim riječima, Kopmanija ima ozbiljan plan za sljedeću godinu koji će moći realizovati zajedničkim naporima i uz sinergiju svih faktora.

– Pokazali smo da to sve može funkcionisati, uprkos teškoćama sa kojima se suočavamo. Ozbiljni su planovi, smatramo da ćemo, uprkos teškoćama, permanentno imati rast, ali da treba svako da izvrši svoj dio zadatka što bi omogućilo i da se popravi i materijalni položaj zaposlenih – poručio je Matić.

Načelnik optine Zvornik Zoran Stevanović rekao je da očekuje da će godine koje su pred nama biti uvijek bolje od prethodne, te da će nas prirodni faktori koji nas ometaju zaobići u godinama koji su pred nama.

– A i kad dođu problemi, vi ste pokazali da se uspješno nosite sa njima, da ih rješavate i da se ide u pravom i dobrom smjeru – rekao je Stevanović.

Pored najljepših želja radnicima „Alumine“, Stevanović je poželio i da ova kompanija i dalje bude generator razvoja i lokalne zajednice i Republike Srpske i šire.

Menadžment Kompanije je posebnim priznanjima za istaknuti doprinos i angažovanje na radnom mjestu u 2014. godini nagradio 16 radnika kompanije koja su im uručuli rukovodioci njihovih sektora.

Pored menadžmenta i radnika u kompaniji, te stečajnog upravnika Lazara Đurđevića, prijemu su prisustvovali i poslanici u Narodnoj skupštini Dušica Savić i Spomenka Stevanović, načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović i zamjenik načelnika opštine Danijel Dragičević.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se