23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Aleksandar Kikić: Ostaćemo u Premijer ligi

Vezni igrač Drine Aleksandra Kikić smatra da će Zvorničani igrati bolje na proljeće

ZVORNIK – U jesenjem dijelu prvenstva, svog drugog učešća u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, fudbaleri zvorničke Drine, zauzeli su 12. mjesto, što im nikako ne garantuje bezbrižan proljećni dio prvenstva. Klub je nastavio saradnju sa Draganom Mićićem i on je u petak izvršio prozivku igrača, čime su počele pripreme za nastavka prvenstva.

U ekipi je došlo do značajnih promjena jer su klub napustili Edin Rustemović koji je pristupio ekipi Sarajeva, Slaviša Radović koji će najvjerovatnije karijeru nastaviti u Vojvodini iz Novog Sada i golman Filip Erić, koji se vratio u redove beogradskog Rada. Klub ne računa na Stefana Čolovića i Korejce Kima i Lija.

Uprava kluba nastoji da nađe adekvatne zamjene za pomenutu šestorku. Za sada se o imenimma samo špekuliše, a biće potrebno da se što prije formira tim koji bi obavio zajedno kompletne pripreme.

Jedan od igrača koji vjeruje da će Drina igrati bolje na proljeće i izboriti opstanak u Premijer ligi je iskusni vezni igrač Aleksandar Kikić.

[quote color=“#020202″ bgcolor=“#efefef“ arrow=“yes“ align=“right“]Drina će pripreme obaviti kombinovano u dvorani Rekreativno sportskog centra i na igralištu fudbalskog kluba „Srpski soko“ iz Čelopeka. Trener Mićić je planirao da se do početka prvenstva kada, će Drina ugostiti ekipu Veleža, odigra sedam pripremnih utakmica. Poznati protivnici su Donji Srem, Loznica, Mačva iz Šapca i Podrinje iz Janje, a traže se ostala četiri tima za ostale slobodne termine.[/quote]

– Mislim da smo na vrijeme počeli pripreme, ali bi bilo dobro da nam što prije stignu pojačanja. Trebaće nam golman, dva odbrambena igrača i po jedan igrač u vezi i špicu napada. Pozitivno je što je uprava odblokirala račun i u najvećoj mjeri izmirila obaveze prema igračima, čime će biti stimulisaniji da kvalitetno obave pripreme. Ekipa će biti renovirana ali smatram da ako pojačanja budu kvalitetna, možemo odigrati bolje u odnosu na jesen, rekao nam je Kikić.

On zna recept kako da Drina izbori opstanak u ligi.

– Prije svega moramo ponoviti igre iz prvog dijela jesenjeg dijela preventva, kada smo osvojili planirani broj bodova. Konkurenti u borbi za opstanak biće nam ekipe Mladosti, Radnika, Slobode i Zvijezde. Mislim da nam je svima raspored približno isti i težak. Biće potrebno „otkinuti“ neki bod protiv jačih ekipa i ko u tom segmentu bude bolji, izboriće opstanak, smatra Kikić.

Drago Gajić

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se