1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Albanci provocirali premijera Srbije (FOTO i VIDEO)

Grupa pristalica i pripadnika radikalnog albanskog pokreta „Samoopredjeljenje“ pokušala je danas da uđe u Pasjane tokom posjete premijera Srbije Aleksandra Vučića, ali ih je kosovska policija spriječila u tome.

Na raskrsnici sa autoputa Priština – Skoplje u Preocu, nadomak Gračanice, grupa albanskih mladića nogama je udarila, kako je rekao Vučić, negov automobil i na vrlo vulgaran način upućivala pogrdne riječi i gestikulacije.

Vučić na Kosovu (1)Sve to događalo se u prisustvu velikog broja kosovskih policajaca koji su Vučića obezbjeđivali tokom boravka na Kosmetu.

Povodom posjete premijera Srbije danas se oglasila i Alijansa za budućnost Kosova, čiji je lider bivši haški pritvorenik Ramuš Haradinaj, koja je u saopštenju izrazila zabrinutost zbog neodgovornosti Vlade samoproklamovanog Kosova i zatražila da kabinet premijera Ise Mustafe odgovori građanima ko je dozvolio Vučuću boravak.

Alijansa je ocijenila da je Vučić tokom današnjeg boravka na Kosmetu „još jednom potvrdio da prošlost nije zaboravio, niti se odrekao miljea iz koga je došao“.

Vučić na Kosovu (3)I juče, uoči Vučićevog dolaska zabilježene su provokacije Albanaca. Tako je na prilazu Gračanici bila ispisana parola na albanskom jeziku protiv posjete premijera Srbije, dok je u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice pocijepan bilbord sa fotografijom Vučića i porukom „Dobrodošli, predsedniče!“.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i pet ministara danas su boravili na Kosovu i Metohiji, gdje su posjetili Pasjane, Štrpce i Gračanicu. Ovo je bila prva posjeta jednog premijera Srbije od 1999. godine Pasjanu, Štrpcu i Kosovskom pomoravlju.

[mom_video type=“youtube“ id=“oqzK6HnSwq0″]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se