18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Zvornik: Dodijelom priznanja zatvoren festival dječijeg pozorišta „Zvono“

ZVORNIK – Predstavom „Ježeva kućica“ u izvođenju Gradskog pozorišta iz Mrkonjić Grada, a po tekstu Branka Ćopića, sinoć je u Zvorniku završen drugi Međunarodni festival dječijeg pozorišta „Zvono“.

Na festivalu, koji je otvoren 3. decembra, učestvovala su pozorišta iz Srbije i Republike Srpske, odnosno iz Bačke Palanke, Bajine Bašte, Smederevske Palanke, Jagodine, Mrkonjić Grada i Zvornika – domaćina festivala.

Gost završne festivalske večeri, na kojoj su podjeljene nagrade najboljima, bio je dječiji književnik Tode Nikoletić.

Nagradu za najbolju predstavu u cjelini dobila je predstava „Začarana princeza“, u izvođenju Kulturnog centra – Gradskog pozorišta iz Smederevske Palanke.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Oliveri Konstantinović za predstavu „Moja selfie za spavanje ovca“ Studija AKT i KC Jagodina.

Za najbolju mladu glumicu proglašena je Marija Kapuran za ulogu vještice u predstavi „Začarana princeza“ u izvođenju Zvorničkog dramskog pozorišta, dok je za najboljeg mladog glumca proglašen Veljko Ćosić za ulogu Mirka Vampirka u predstavi „Začarana princeza“ Kulturnog centra – Gradskog pozorišta Smederevska Palanka.

Organizator festivala i upravnik Zvorničkog dramskog pozorišta Božica Ostojić izrazila je zadovoljstvo kvalitetom odigranih pozorišnih predstava, kao i posjećenosti festivala.

Ona je dodala da sa djecom od deset do 12 godina radi već četiri godine, ističući da su sve predstave koje je sa njima radila nagrađene na festivalima, što im daje podsticaj za daljnji rad i entuzijazam koji posjeduju.

„Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske podstaklo nas je da radimo ovo što radimo. Kada nismo imali nikakvih kulturnih dešavanja, resorno ministarstvo je organizovalo festivale na kojima su djeca iz provincije mogla da pokažu svoje potencijale, dobro smo primani i nagrađivani za svoj rad“, rekla je Ostojićeva.

U toku trajanja festivala, čiji je pokrovitelj opština Zvornik, izvedeno je pet pozoriših predstava.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se