15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Zločin koji je šokirao Modriču: Suprugu udavio golim rukama

MODRIČA – Jovo Nišić (72) iz Modriče golim rukama udavio je suprugu Maru (64) u njihovoj porodičnoj kući u Drinskoj ulici u ovom gradu, potvrđeno je juče u Centru javne bezbjednosti Doboj.

Prema nezvaničnim informacijama, Marino beživotno tijelo pronašao je njihov unuk, poslije čega je Jovo otišao u policiju i ispričao šta je uradio, javlja Glas Srpske.

– Nakon što se Nišić predao, policija je izašla na lice mjesta i obavila uviđaj. Izuzeti su tragovi iz kuće, a ubistvo je počinio golim rukama, jer su vidljivi tragovi na vratu – rekao je izvor blizak istrazi i dodao da se još utvrđuje motiv ubistva.

Komšije porodice Nišić juče su ispričale da su ostali u šoku kad su čuli šta se desilo, ali da je motiv ubistva, koje se dogodilo u subotu ujutro, najvjerovatnije loš odnos i česte svađe između bračnog para.

Jedna komšinica je ispričala da je u subotu ujutru vidjela Jovu kako tužan i nervozan ide nekuda pješice.

– Vidjela sam Jovu i nije bio dobro, prvo sam pomislila da se opet nešto razbolio. Kasnije kada sam ušla u kuću, začula sam plač njihovog unuka. Prvo samo pomislila da su nešto galamili na njega, ali kada je dječak izašao iz kuće, vidjeli smo da je u šoku – rekla je ona. Dodala je da su potom čuli unuka kako govori da je djed ubio baku i da je Jovo sam otišao u policiju i predao se.

Prema pričama drugih komšija, Mara je bila psihički nestabilna osoba, pa je svakodnevno galamila i psovala svog supruga i unuka. Navodno, nije bila ni u dobrim odnosima sa komšijama, jer je bila sklona konfliktu.

– Jovo se često žalio komšijama da mu je teško jer se sa ženom stalno svađa. Upravo zbog tih razmirica njihov sin je otišao iz kuće da živi kao podstanar, ali je svoje dijete ostavljao kod roditelja da ga čuvaju – ispričale su komšije i dodale da Jovo boluje od dijabetesa.

Jedan od prijatelja porodice Nišić je rekao da je Maru vidio u subotu ujutro dok je prala prozore u kući.

– Izgledalo je sve normalno, niko nije mogao da nasluti da će se ovo desiti. Svi su znali da oni imaju nekih svojih porodičnih problema, ali su se prema svim komšijama ponašali ljubazno i bili su korektni – rekao je naš sagovornik.

Oboje su bili penzioneri, napravili su lijepu kuću i nisu imali većih finansijskih problema.

Po nalogu tužioca tijelo ubijene žene prevezeno je na prosekturu Opšte bolnice u Doboju, gdje će se obaviti obdukcija, da bi bio utvrđen tačan uzrok smrti.

Poslije kriminalističke obrade Jovo Nišić je prebačen u nadležnost Okružnog tužilaštva u Doboju, koje će donijeti odluku o prijedlogu pritvora za njega.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se