15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Žena porijeklom iz BiH lažno prijavila nasilje iz mržnje

SENT LUIS – Šeherzada Džanić (26), porijeklom iz BiH, optužena je zbog lažnog prijavljivanja policiji u Sent Luisu da su je napala tri tamnoputa tinejdžera i prijetili joj ubistvom zbog toga što je bijelkinja.

Policija je saopštila da su nadzorne kamere, koje su se nalazile na objektu u blizini mjesta događaja, Džanićevu 5. decembra snimile kako izlazi iz automobila i liježe nasred ceste u Lendsdaunu, gdje ju je našao motociklista koji je tuda prolazio, piše „Sent Luis Bosnian“.

Ona je policiji prijavila da su joj 3 tamnoputa tinejdžera, ne starija od 20 godina, oko 5.25 ujutro prišla automobilu u kojem se nalazila, od kojih jedan u nju uperio pištolj i iz automobila joj uzeo torbicu, prenosi Avaz.

Takođe, navela je kako su je potom oborili na tlo i pitali odakle dolazi. Rekla im je da je Evropljanka.

„Ti si jedan veliki lažov. Ti si Bosanka. Trebao bih te zbog toga sada ubiti“, poručio joj je jedan od tinejdžera, kazala je Džanićeva policiji.

Potom su je, kako je navela, izudarali do besvijesti.

Džanićeva je odbila medicinsku pomoć na mjestu događaja, saopštila je policija.

Ovaj događaj ponovo je podigao tenzije u bh. zajednici u Sent Luisu, čiji su članovi ionako bili potrešeni nedavnim ubistvom Zemira Begića.

U slučaj uključen i FBI

Šef policije Sem Dotson pozvao je da se u cijeli slučaj Šeherzade Džanić uključi i FBI kako bi se utvrdilo da li se radilo o zločinu iz mržnje.

Radeći na ovom slučaju gradska policija u Sent Luisu došla je do videa snimljenog nadzornom kamerom u jednom obližnjem objektu, koji je osporio njenu izjavu.

Na tom videu se vidi kako žena vozi automobil suprotnim smjerom od onog koji je Džanićeva navela policiji, zatim obavlja polukružno skretanje, te se zaustavlja, izlazi iz automobila i liježe nasred ceste. U policijskom izvještaju navodi se i da ju je u ležećem položaju zatekao jedan motociklista.

Nakon što je otkrivena njena namjera da prevari policiju, Džanićeva je izjavila kako je cijelu priču izmislila iz razloga što je imala emocionalnih problema, saopštila je policija.

Podnošenje lažne prijave u SAD-u smatra se prekršajem. Džanićeva je privedena, ali je puštena na privremenu slobodu dok ne bude izdat nalog za njeno ponovno hapšenje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se