12 C
Zvornik
19. април 2024.

Završena edukacija žena za pisanje poslovnih planova

SREBRENICA – Međunarodna organizacija „Ker internešnel“ sa nekoliko partnerskih organizacija organizovala je višednevnu obuku za žene iz Srebrenice i Bratunca koje žele ili su već pokrenule neku preduzetničku djelatnost.

Interesovanje za obuku bilo je izraženo i pohađale su je 64 žene zainteresovane za privatno preduzetništvo.

Većina od ovih žena već uzgaja ili je zainteresovana da se registruje za uzgoj jagodičastog i drugog voća, neke već imaju ili namjeravaju da formiraju farme ovaca i koza, a nekoliko ih se bavi ili namjerava da se bavi plasteničkom proizvodnjom povrća i voća.

Osim pružanja dodatnih znanja i upoznavanja žena o savremenim naučnim dostignućima u djelatnostima kojima se one bave, ova edukacija bila je posebno posvećena osposobljavanju žena za izradu biznis planova.

„`Ker internešenel` pruža podršku razvijanju ženskog preduzetništva i ekonomskom osnaživanju žena u regiji Birač, s ciljem razvoja poljoprivrede, otvaranja radnih mjesta i ostanka stanovništva na selu“, rekao je Srni projekt menadžer ove organizacije u Srebrenici Branislav Tanasijević.

Polaznice su završile obuku i imaju obavezu da napišu i do 17. decembra predaju po jedan biznis plan za pokretanje neke djelatnosti koja treba da omogući zaposlenje članova porodice i njenu egzistenciju.

Organizatori ove edukacije pružiće novčanu podršku za žene, čiji planovi budu najbolji, u iznosu do 3.900 KM za njihovu realizaciju, s tim da autor biznis plana obezbijedi vlastito učešće od 20 odsto planirane investicije za pokretanje određenog biznisa.

Polaznice ove obuke kažu da je svaka edukacija korisna jer im omogućava da steknu nova znanja koja su im dragocjena u poslovima kojima se bave, bez obzira na to da li će njihovi biznis planovi biti nagrađeni i podržana njihova realizacija, jer one svakako namjeravaju da te planove realizuju zbog vlastitoh i interesa njihovih porodica.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se